Lösenord

måndag, juni 29, 2015

Första dagarna som boulangère på PAUL

Så var det avslutat. Så var det gjort. Mina två första dagar på PAUL är slutförda. 
Jag är så uppfylld, stolt och helt slut i skallen! Jag har lärt mig så otroligt mycket dessa två dagar, och haft så mycket i huvudet på samma gång. Min kapacitet att räkna och uttala franska siffror har förbättrats med minst 500%, och jag kan nu namn på minst 50 olika bröd och bakelser.

För att inte nämna min snygga boulangère-klädsel.
Stor bagarhatt, litet förkläde och helt vita paltor. Och så min lilla lapp "Emelie en formation". 

Under dessa två dagar har jag plockat hundratals baguetter från hyllan, hanterat tusentals småmynt, upprepat fraserna "bonjour madame/monsieur" och "bonne journée" så många gånger att jag nu säger dem i sömnen. Jag har förpackat små tarteletter i vackra kartoner, paketerat macaroner och gräddat quicher, sopat, inventerat och meddelat gästerna om dagens menyval.

Och bland de tjugotals som frågat "men var kommer du från, med din söta dialekt?" blivit misstagen för både brittiska ("men du har ju en så vacker, klingande flytande engelska?") och fransyska ("va, är du inte härifrån?"). Jag behöver nog inte ens nämna att det sista fick mig att rodna som en skolflicka.

Nu är jag däremot helt slutkörd, med alla briocher, croissanter, pistoletter, éclairer och beignets rullandes i huvudet på mig. Nu har jag även smakat av alla varor som de har att erbjuda, och vet exakt vad det är jag gillar! (Fördelen med att vara boulangère). Jag har nu en vecka innan jag tar mig av PAUL igen - och heltid därefter. Men jösses, vad kul allt är!

7 kommentarer :

 1. Härlig läsning och underbara foton!
  Bonne journée!

  SvaraRadera
 2. Vilket drömmigt sommarjobb som verkar passa dig perfekt!!

  SvaraRadera
 3. Vad kul! Älskar bagar-outfiten också :-D!

  SvaraRadera
 4. teruko: Haha, ja, visst kommer du och gubben förbi på en liten fika?! Jag vill servera mina favorit-svensk-frankofiler det bästa bröder/bakelserna ;)

  Amanda: Ja, visst?! TACK. Jag tror jag kommer stormtrivas!

  SvaraRadera
 5. Låter som en mycket "god" idé!

  SvaraRadera
 6. Fullkomlig j'adore-stämpel på det här inlägget! Så snygg du är i din jobboutfit (liknar faktiskt lite pyjamasdräkterna som vi får ha på oss på praktiken, hihi) och jag smäller av från all imponering du gör på mig med allt du har lärt dig om baguetter och pâtisserier. Vilket bättre sätt att integrera sig i det franska samhället än med ett jobb på ett boulangerie? Känner du dig mer fransk? För allt jag hör ekandes i huvudet är "Oh là là!"

  SvaraRadera
 7. Men åååh var spännande att läsa om dina första dagar! O håller med föregående talare, älskar din jobb-outfit!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)