Lösenord

tisdag, juni 30, 2015

Balkong-pique-nique och gauffre i peplum-klänning

På lördagen arbetade jag hårt och duktigt på PAUL hela dagen och eftermiddagen, och när jag blev släppt vid kvällskvisten gjorde jag mig redo för en dejtkväll! Jag satte på mig mitt senaste inköp - en blommig peplum-klänning som jag inte vet om jag hatar eller älskar. Det går lite i vågor. Men ibland bör man leva lite vågat (säger jag och försöker att inte böja mig ned i för små byxdresser).
I alla fall var jag dejt-sugen som satan, och när jag mötte upp fransosen var han inte alls sugen på den traditionella burgarkampen. Eftersom vädret var varmt och strålande så ville vi njuta av det vackra vädret, och bestämde oss för att ha en pique-nique på hans balkong!

Så ut stack vi för att köpa pique-nique-varor; en varm, nybakt baguette tradition, skinka, ost, smör, ruccola och tomat. På vägen hade fransosen en liten photo-shoot med min kamera.
"Du förverkligar den franska klyschan, Emelie!" 
Wow, tänkte jag. Kan det bli en finare bild än så, i så fall?!
I alla fall kom vi hem tillslut med vårat gods, och dukade fram på köksbordet. Jag gjorde smörgåsar medan fransosen fixade musik (som han glömde sätta på i alla fall) och dukade på balkonggolvet.
Såhär är utsikten från fransosens balkong. Helt drömsk. Speciellt i 30-graders värme.


Så där satt vi och pratade; om min första dag på PAUL, hur allt gått, om sexistiska chefers kommentarer, om förhandspremiärer av Minions som vi skulle besöka morgonen därpå, om hur jag snart ska avsluta mitt arbete med pojkarna och modetrender vi stör sönder oss på.

När min mage igen började kurra för dessert blinkade jag med mina hundvalpsögon och bad om att vi skulle utföra en punkt på min bucket-list... Nämligen...#54: Äta en gauffre - check! 

Och gissa, det var ännu svårare än att äta en crêpe! Fransosen som vanligtvis inte kan sluta skratta när han ser mig äta något med choklad underhöll sig hela vägen hem och skulle prompt ta en bild på mig för att visa min vårdslöshet.

Om ni bara visste hur svårt det är när chokladen bara rinner överallt. Men sedan, att gå runt och le åt folk som tittar storögt på en med nutella runt hela munnen, är faktiskt lite av en hobby för mig. Sedan gick vi hem till honom och kröp till kojs, för dagen därpå hade vi ju storslagna förmiddagsplaner!


5 kommentarer :

 1. Åh vad mysigt!

  SvaraRadera
 2. Åh så fin du var i den klänningen! Och kul att ni hade en så lyckad dejt. Blir väldigt avundsjuk på utsikten från hans balkong. Lite finare än min svenska utsikt :(

  SvaraRadera
 3. Välj älskar! Du är ju söt som socker i den klänningen, som verkligen passar dig himla bra!
  Har sett att det är skapligt varmt i Paris just nu, la canicule... Det får gärna sjunka något tills vårt besök, annars lär vi enbart sitta stilla två veckor i en park!

  SvaraRadera
 4. Pingis: Åh, ja, det var det verkligen!

  Bea: Men tack! Haha, ja, den är en hel del vackrare än min egen svenska också... Önskar att jag någon gång kommer ha en lägenhet med en sådan klassiskt Paris-utsikt...

  teruko: Nämen, jag tackar och niger (bocka är det inte tal om, eftersom jag fortfarande inte vill visa stussen). Men gudja, värmen är HEMSK. På riktigt. Det var 40 grader i skuggan i går, och pojkarna och jag kunde inte ens gå till parken. Inte ens parken! Så om det fortsätter såhär kommer ni inte veta var ni ska ta vägen. Antagligen en restaurang med klimatisering. (Kanske PAUL? ;) ;) )

  SvaraRadera
 5. Jag håller med alla ovanstående: den klänningen är jättefin ock passade dig jättebra!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)