Lösenord

fredag, mars 27, 2015

Le jour de luxe, aux restaurants

Torsdagen, Redoys och min första dag, vaknade jag upp alldeles lagom för att pallra mig iväg till skolan - jag hade nämligen min sista lektion i franska, nivå B2.1. Medan Redoy sov som en stock klädde jag på mig och stack iväg.
Så köpte jag fina gula, och vita blommor på vägen. Inte till Redoy, inte (sådant har jag gjort förut faktiskt), utan till läraren. Det var ju sista dagen!
Och det innebar att det var en liten fest! Med mat från olika nationaliteter, kakor, godsaker, bakverk och godis. På bilden nedan skådar ni min lärare och lite andra elever runtomkring ett fullastat bord med ätbarheter.
Efter två timmar och en kvart av prat, skratt, ätande och utvärdering så var det dags för mig och Redoy att mötas upp. Vi båda var vrålhungriga, och satte fart mot en bekant italiensk restaurang.
Där vi beställde varsin härlig pizza
För min del blev det med parmaskinka och ruccola, och Redoy provsmakade en för första gången med rökt lax och crème fraîche (vilket egentligen bara är konstigheter enligt mig).
Men både han och jag verkade nöjda med våra val, eftersom ingen av oss lämnade ett spår kvar på tallriken. Stora, härliga pizzor med tjocka, degiga kanter - det é livé.

Men så fick vi såklart matkoma och var tvungna att vara hemma och vila lite innan jobbet.
Jobba?
... tänker ni då. Ja, men en au pair vilar inte! Som tur är har jag världen coolaste Redoy som leker med svärd, och då blir arbetet så mycket lättare. Jag fick leka fotograf istället för barnflicka.
Tre-åriga Adrien vann såklart.
Fick ned Redoy på knä. Hur lätt som helst!

När klockan närmade sig 20-tiden var modern hemma och jag och Redoy blev frisläppta för kvällen. Denna kväll hade vi storslagna planer på att äta på ett av mina favoritcrêperier, och som Redoy bara fått se genom bloggen. Så ville han ju givetvis inte ha det, han ville ju också vara med!
Där slog vi oss ned och efter lite uppmaning så log jag såhär illmarigt inför kameran.
Denna gång jag var minsann modig! Istället för min vanliga ost+skinka, så tog jag denna gång en galette med potatis, reblochon (en mjuk, fransk ost), karamelliserad lök och bacon.
Redoy fick mersmak för en med anka, honung, getost och nötter. Snacka franskt, va!
Och den var mycket - mycket, god. 

Under middagen lekte vi första dejten (alltså att vi båda var på vår första dejt tillsammans) och frågade varandra massor av frågor, som om vi inte kände varandra. Det var riktigt roligt, men slutade alltid med att vi föll in i en orealistisk diskussion om våra fördjupade kunskaper om varandra. Såklart. 

Och så kom höjdpunkten mot slutet, som såklart är... 
Desserten.
Min älskade favoritcrêpe, med saltad karamell, vaniljglass och pralinkrokant. Mina våta drömmars crêpe. Våt som i att jag saliverar bara jag tänker på den.
Fast egentligen borde jag tagit en bättre bild på Redoys, för han körde med vaniljglass, saltad karamell, karamelliserat äpple, grädde och pralinkrokant. Wow.

I vilket fall som helst, så hade vi vårt andra restaurangbesök på en och samma dag, och åt en makalöst smaklig middag.
Hemma var vi framåt midnatt, och då somnade vi båda likt stockar.


4 kommentarer :

 1. men åh vilka vackra blommor!

  SvaraRadera
 2. *gulle dig med blommorna!
  *stilig med flugan!
  * pizzan ser suuupergod ut! O Redoys later jättegod! Lax o crème fraiche, inget för dig alltsa?
  *aaah, alltsa inte semester =)
  * jag hade nog kört pa din klassiska crepes, föredrar skinka och ost 11 ganger av tio!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket härligt inlägg! Jag bara storler från öra till öra! Anledningen är allt från beundrande av blommorna till igenkänningsfaktor i klassrummet, till glädjen på era fina ansikten, till salivering av all god mat, till uppskattning av humorn om en stark treåring, till wow-faktorn som du utstrålar på sista bilden, vackra flicka!

  SvaraRadera
 4. Åh ska till Paris snart o undrar om du skulle kunna ge mig namnet o adressen till ditt favoritcrêperie??

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)