Lösenord

tisdag, mars 03, 2015

Promenad i 18e arrondissemanget

Montmartre, det 18e arrondissemanget, är ett väldigt välkänt och folktätt arrondissemang. Urpsrungligen brukade detta vara fattigkvarteren där de prostituerade och de arma höll till, men idag är det mer populärt för sina kullar och sin lite pikanta, pittoreska stil.
Många föredrar Montmartre eftersom det inte är fasligt dyrt, men ändå väldigt hemtrevligt charmigt.  
Ju högre man klättrar, desto mindre villor och annat finurligt får man se.
Dessutom har man ju bland turistflocken: målarna, caféerna och souvenirbutikerna, och inte minst en sockerbitsvit katedral som tornar upp sig. Sacre-Coeur är minsann mäktig.
Jag tog mig en svängom tornet för att kika runtomkring, och hann både armbågas, frukta att bli utsatt för ficktjuveri och avböja flera turistjägande målare. Och ta massvis med bilder, givetvis.
Kanske går jag mot strömmen när Montmartre inte är mitt favoritkvarter, men samtidigt kan jag inte förneka att det definitivt urskiljer sig från de andra. Dessutom är det rätt härligt hur det luktar nygräddade crêpes från var och vartannat gathörn.


2 kommentarer :

  1. Iih, Emelie, jag känner igen mig!!! Da jag var i Paris för X antal ar sedan sa bodde vi där! Vid kyrkan!

    SV: man ska ikke underskatta de sma barnens antenner, de kan nog snappa upp spänningar i luften även innan man tror att de kan det ;-)

    SvaraRadera
  2. Blev bestulen på min mobil i Sacre Coeur.. Sedan dess vill jag knappt åka till Montmartre ;)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)