Lösenord

onsdag, mars 04, 2015

Burgarfredag och hemlig bar

Fredagen var kommen - skollovet gick mot sitt slut och det skulle firas med blottad mage (jag har börjat få sid-magmuskler, hur sjutton hände det?!), överstora glasögon och en hamburgare.
Direkt efter fredagspasset stack jag iväg genom Paris för att möta upp fransosen, och för att testa ett burgarhak i hans närområde. Där har han redan varit två gånger tidigare, utan mig (fusk!) vilket jag skämtgnällde om genom hela kvällen. Men inte desto mindre var jag lycklig att få ackompanjera honom dit, och testa mitt femtonde hamburgarhak.
Det var nästan folktomt inne på stället, trots att det var fredagkväll. Win för oss!
Jag valde en Texas Rancher - en burgare med bacon, cheddar och bbq-sås, men blev väl förvarnad av fransosen att såsen var rätt stark. Pyttsan, sade jag, och beställde med tuffaste attityden.
I menyn kom tjocka pommes, en grönsallad, majonnäs och ketchup. 
Köttet var av god kvalitet och bra stekt, och det smakade otroligt bra! Däremot hade fransosen helt rätt, och redan efter första tuggan sved det som sjuttsingen i munnen.

"Aah! Ça pique!" utbrast jag, och insåg direkt att min tuffa attityd var ett minne blott. Jag drack hela colan i ett nafs, och min mun brände ett bra antal minuter efter att burgaren blivit uppäten.

Efter burgaren hade vi stordåd på gång. Min fransos hade nämligen föreslagit att jag skulle få besöka hans "hemliga bar", som han och hans vänner är stamkunder på. Det är en bar som de bestämt att man vanligtvis inte tar tjejer (om de inte varit tillsammans ett år), men reglerna fick justeras lite och tydligen var jag nu inbjuden. Jösses, vilken ära! tänkte jag, och var mycket ivrig.

Den hemliga baren får varken benämnas med namn eller koordinationer (som namnet antyder), men jag kan säga att det var ett behagligt litet krypin med mycket trä, gammaldags gubbmusik och några soffhörn. Där tog jag en alkoholfri cocktail med smak av ananas och ingefära, och babblade bort en timme med min favoritfransos, innan kvällen var över.

8 kommentarer :

 1. Ojoj! Vilken ära! Känn dig smickrad ;) Drinken lät för övrigt väldigt smaskig. Gubbmusik? Spännande! var vänlig specificera ;-) Jag har fatt lära mig av indiska vänner (... med förkärlek för hetta i maten) att bästa sättet att neutralisera stark mat är med hjälp av vitt bröd och mjölk. Hamburgerbröd borde nog funka, förutsatt att detta inte är dränkt i en stark sas da förstas ;-)

  SvaraRadera
 2. Hahaha hatar när en får äta upp sin tuffhet på det där viset :(

  SvaraRadera
 3. Fy vad spännande med en hemlig bar och drinken lät alldeles drömgod!

  SvaraRadera
 4. reflekterar du över att du äter så mycket kött? Det är liksom.. lik?

  SvaraRadera
 5. Mathilda: Åhja, mums filibabba :)))

  SvaraRadera
 6. Men åh, känn dig speciell att du fick hänga på till deras hemliga bar:)

  Den där burgaren ser inte lite god ut. Starkheten hade varit något för min pojkvän, han älskar stark mat. Själv klarar jag det inte lika bra:P

  Fin du är i magtröja:)

  SvaraRadera
 7. vill bara ge dig tummen upp till din inställning för kött <3

  SvaraRadera
 8. Anonym: Haha, jag vet inte om du är sarkastisk eller inte, men jag tackar ändå! Kött är för mig nyttigt och viktigt för min korthållning (och dessutom ASGOTT) och jag tänker inte bli shame:ad för det. Shaming håller vi på med nog som det är, redan, tycker jag.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)