Lösenord

torsdag, mars 05, 2015

Glassrecension: Häagen-Dazs Caramel Biscuit & Cream Speculoos

Här i Paris är Häagen-Dazs storvinnarn, med ett sortiment som till och med överväldigar mig. Det gör lite ont i själen att se att Ben & Jerry's i princip bara kommer i fyra smaker, medan konkurrenten har så många att jag inte ens kan räkna dem på fingrarna. I vilket fall som helst så kunde jag inte motstå att köpa denna goding, när jag såg den i frysdisken på mitt lokala Franprix.


Häagen-Dazs Caramel Biscuit & Cream Speculoos
Karamellglass med bitar av fransk pepparkaka.

Smak: 6/10
När jag sätter skeden i munnen så är även pepparkakssmaken det första som jag lägger märke till, och det dominerar nästan över karamellen. Till en början rynkar jag på näsan och tänker mig att det lika gärna hade kunnat vara vanlig vaniljglass. Smulorna är rätt spridda till en början, och jag känner mig lite besviken eftersom det känns som att jag äter grusig gräddglass... Men ju längre ned jag kommer, desto större bitar pepparkaka finner jag, och de mumsar jag glatt i mig (trots att jag inte är ett big fan av pepparkaka egentligen). Det enda jag saknar är lite mer krämighet - jag saknar en karamellsås!

Utseende: 3/5
De små prickarna i olika storlek gör visst sitt, och jag tycker verkligen att den ser god ut. Man ser tydligt på färgen att det inte är vit vaniljglass utan brunare karamell, och det gör mycket gott för själen.

Tillgänglighet: 4/5
Eftersom sortimentet är så stort för Häagen-Dazs har de ett urval i varje butik - vissa prioriterar vissa smaker, andra butiker andra. Men tur har jag haft, för jag har skådat denna i princip varje Franprix jag besökt.

Upplevelse: 6/10
Det första som slår en när man drar av plastpappret, är doften av pepparkaka. Ja, det luktar verkligen pepparkaka. När smaken sedan verkar domineras av pepparkaka, så blir jag lite besviken.. Var är min karamell? Men ju längre ned jag arbetar mig, och ju mer jag vänjer mig smakerna så tycker jag om dem mer och mer.. Mmm.. Helt plötsligt blev det väldigt svårt att sluta äta. Den enda nackdelen är att den kändes aningen torr ibland, och hade det funnits en karamellsås till hade den definitivt vuxit i betyg.


Totalt: 19/30

Jag måste medge att jag till en början var skeptisk, men glassen växte i omtycke var varje tugga... I slutet kan jag påstå att jag var såld - även om den inte trumfar favoriten.
4 kommentarer :

 1. Den där alltsa! Later riktigt riktigt god! Fransk pepparkaka! Kanske Fransoserna star holländarna närmare än det star amerikanarna? Hur är prisnivan?

  SV: Varmt vatten säger du? Det maste jag testa nästa gang, det som omnämns i Christer maste ju vara det bästa!

  SvaraRadera
 2. Vilken är din favorit HDs då? :D

  SvaraRadera
 3. Linnea: Absolut Pralines & Cream ! Inte så bra som Fairly Nuts, men helt okej som omväxling. Banoffee är inte heller så dum, eller Rhum Raisin.. :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)