Lösenord

söndag, mars 15, 2015

Pique-nique-väder och milkshakes-dejt

Häromveckan var en alldeles vanlig torsdag, när våren börjat göra sig allt mer påmind.
Eftersom jag dagarna innan hade skrivit lite random till fransosen att ...
"jag är så sjukt megasugen på milkshakes!" så bokade vi torsdagen och han skrev att han minsann "kände till ett ställe"...

Ohoj, milkshakes coming up! Jag klädde mig torsdagsvardagligt i min så-gamla-att-jag-inte-ens-vet-om-det-är-min-eller-min-systers-tajta kattröja.
Men eftersom jag hade några timmar innan arbete och dejt skulle dra igång, och solen gassade på lagom lockande utanför, så tog jag mig min termos med varmt Earl Grey och tog mig ut till parken!
Jag har alltid varit skeptisk till allas lovord om den "heliga våren", men när man sitter i en park i Paris och kelar med solen, ja, då är det faktiskt svårt att inte hålla med.
Dessutom hade jag underhållning med mig. Korsord och en bok. Och fick ett kortare besök av min väninna Frederike, som också satt med en liten pysselbok på filten min.
Till slut slog klockan 16:20 och jag sprang iväg för att hämta pojkarna. Efter timmen i parken verkade de fortfarande inte sprungit ruset av sig, och var riktiga illbattingar hela kvällen. Skvätte vatten överallt i badet, retades och slog varandra, vägrade äta och välte sina assietter, ville absolut inte leka och tog fem meningar innan de lyssnade på vad man sade. Så som det kan vara ibland, med små barn.

Kanske därför var det extra skönt att kliva av bussen och möta någon som man visste inte skulle spotta ut maten rätt på bordet.

Han tog mig till ett ställe som heter HD Diner, en amerikansk kedja runtom i Paris. Den är inredd som ett 50-tals amerikanskt diner, och där finns allt man kan önska i klassisk tappning. (och om man tittar noggrant kan man i vänster hörn se örat på min dejt. Det är nog tyvärr det mesta ni kommer få som bild av honom...)
Jag beställde in en americano burger med bbq-sås, och fick den här kreationen på bordet.
Tyvärr var den inte mycket för själen. Kanske jag blivit bortskämd, men när köttet knappt täcker en tredjedel av brödet, då blir man lite besviken.. Snålt med kött, som dessutom inte ens var bra stekt. Brödet var dock luftigt och gott, men det var ingen smaksensation..

... Det sparade jag till efterrätten! Med ett sortiment på typ tusentals miljoner (liten överdrift) olika sorter så valde jag mellan vanilj, karamell, M&M's, Oreos, banan, kaffe, avokado och många-många fler.
Till slut blev det en klassiker med vanilj, just för att det var det jag varit så sugen på, på sista tiden. Och jösses, om den var god! Slurp, sade det, så var den borta direkt. Min fransos tittade roat på.

Sedan gick vi hem till honom och sov, och det var gosigt det med. 


1 kommentar :

  1. Nej du har inte blivit bortskämd, burgaren är ju det viktigaste i burgaren! Tur att desserten var desto bättre. Jag tar också alltid alltid alltid vanijsmak på en milkshake =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)