Lösenord

lördag, mars 14, 2015

Promenadpaus i en park i Paris

Häromdagen var jag, som icket ovanligt, ute på en härlig förmiddagspromenad.
Solen har proklamerat vår i Paris, och det gör det bara än mer angenämt att vara ute.
Helt på andra sidan stan från där jag bor traskade jag denna dag, och helt plötsligt fann jag en park på en kulle. Min initiala tanke att gå runt parken förbyttes kvickt mot nyfikenhet mot parkens innandöme, och jag tog mig uppåt.
Uppe i parken (den var verkligen på en gigantisk kulle, ni skulle sett!) lyste solen än mer enträget, och jag stod som förundrad och tittade mig omkring.
Felfritt klippta gräsmattor, färgmatchande blomrabatter, krattade grusgångar... 
Så jag slog mig ned på en bänk som vätte mot solen...
... Och halvsomnade till i tjugo minuter. Jösses, så skönt det var att känna solen måla fräknar i ansiktet mitt, bränna av och till och ibland motas bort tillfälligt av en frisk vindpust.

Sedan klättrade jag ned från parkkullen igen, och fortsatte min promenad.


8 kommentarer :

 1. Vilken park var det? Var?

  SvaraRadera
 2. ett tips som kanske skulle vara kul för oss läsare, är om du under de finaste/bästa kommentarerna ritade ut stråket på en karta som du postade längst ner i bloggen, så man får ungefär en liten insikt i var i staden du gått :D

  SvaraRadera
 3. Åh vad skönt att bara sätta sig på en bänk och bara vara. Det ska jag minsann unna mig när tentaveckan är slut!

  SvaraRadera
 4. Bonjour tristesse <3<3 å du, jag skickar lite pepp ang din ångest utan att leverera experttips men tankar som kanske hjälper litegrann: att tre studieår går fortare än vanliga år, att du kan dagdrömma hur mycket du vill om Paris och om nätterna kommer du ibland drömma att du faktiskt är där, känslan när (inte om) du återvänder, och att eftersom du lyssnar på ditt kloka du idag kommer du även göra det i framtiden å alltså hamna där du hör hemma och känna dig trygg i det.

  SvaraRadera
 5. teruko: Det var längst ute i utkanten av 20:e arrondissemanget, precis vid tullarna. Parken heter Square de la Butte du Chapeau Rouge (hur sött namn?) och var verkligen himlans mysig. Men stora höjdskillnader, vill jag mena!

  dani: Vilken ypperlig idé! Det hade ju varit så roligt... Synd att jag inte kom på det från början - perfektionisten i mig gillar inte att inte göra saker konsistent... Men jag ska nog ge er en liten hint om hur mycket jag promenerat, tids nog.. ;)

  Sandra: Åh, det förtjänar du!

  Amanda: Du kanske inte kallar det experttips, men jag kallar det experthjälp i vilket fall. Bara att du skrev kommentaren och skrev "NÄR" jag flyttar tillbaka gjorde mig helglad, och jag tror mer och mer på mig själv nu. Min framtid, mitt val.

  SvaraRadera
 6. Tack!
  Vi har just bestämt att vi ska åka till Paris två veckor i senare delen av juli. Älskar parkerna i Paris och försöker samla på mig nya mål!

  SvaraRadera
 7. teruko: Åh, så härligt!... Nu ser det inte ut som att jag kommer vara kvar här då, MEN om lyckan låter mig stanna till augusti, skulle jag få ackompanjera er och maken på en liten promenix, tro?

  SvaraRadera
 8. Pardon, pardon! Har verkligen helt oavsiktligt - är ingen ond människa - missat ditt sista svar på detta inlägg. Vore jättekul att träffa dig live, så svaret är självklart ja! Vi kommer vara där 21 juli till 4 augusti, vi får stämma av när det närmar sig och du vet dina planer.Inser också att jag lyckats tjata om vår resa två gånger här redan! Säger en del om angelägenheten kanske... Är också såå avundsjuk på dig som får uppleva våren där just nu. Njut för mig med!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)