Lösenord

tisdag, mars 17, 2015

Baguette med vallmofrön och en tyska

Så var det en kväll när jag och tyskan bokat hemmadejt, och vi skulle göra en riktigt stereotypiskt fransk middag. Frederike hade önskat mozzarella-tomat-baguetter, och jag tyckte det lät som en ypperlig idé! Jag fick dessutom uppgiften att handla provianten. Färsk baguette med vallmofrö blev det, och flera påsar mozzarella.
Så kom den här tossan och slog sig ned i min soffa! Alldeles ypperligt.
Efter lite pratade om trist och mindre trist, samtidigt som vi delade baguetten på två och lyckades skiva tomat utan att offra fingrarna, så satte vi igång en favoritfilm framför middagen.
Frederike stod för efterrätten, och hade hittat en variant vi båda varit nyfikna på (men skeptiska mot). Nämligen brownies - i paketform!
Jag har alltid varit lite rädd att den här saken skulle vara för torr - som sockerkaka, när jag närmare önskar mig en degig, krämig och kladdig brownie. Men nu skulle det bli upp till bevis!
Men, trots några trevande sekunder i mikron för att mjuka upp sig, så var den fortfarande lite för torr för våra bådas preferenser. Ack och ve. Tur att baguetterna smakade väl för att gottgöra för alla brownie-misslyckanden. (Så, nu vet ni. Köp inte den, not worth it.).


3 kommentarer :

  1. OOh, den baguetten sag riktigt god ut! De är barndom för mig, da at vi alltid "Monbrötschen", vallmofrallor, hemma.

    SvaraRadera
  2. kan inte du visa hur en vecka ser ut för dig i matinköp? :3

    SvaraRadera
  3. dani: Jag köper sällan mat, förutom när jag ska äta med vänner/vill ha glass/godis/choklad helt själv. Annars skriver jag en lista till min värdfamilj som handlar maten åt mig, varje lördag, från den lokala marknaden :)))

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)