Lösenord

måndag, februari 16, 2015

Att älska att vara helt själv

Det är dags att erkänna nu, ja. Nu kommer det. Nu avslöjar jag det; min allra största kärlek. Nu kör jag.

Jag älskar mig själv. Jag älskar mig, och jag älskar att vara själv. Helt sant. Något av det mest underbara i hela världen, det är att vara helt, alldeles, med mig själv. Utan någon annan. Helt ensam.

Jag har kommit underfund med att... jag är en sådan jäkla go' person. Alltså. Jag är så himlans härlig. Är jag inte det?
Jag menar, jag tycker om precis allt som jag gillar. Och ännu bättre - jag njuter av att göra alla dessa grejer, precis lika mycket som mig själv. Jag har således sällan tråkigt med mig själv.

Jag är oerhört rolig, och jag är urbra på att dra skämt. Och vidare; när jag är själv behöver jag inte ens uttrycka dem. Och ännu bättre - jag behöver aldrig förklara dem, för turligt nog är jag en så smart person att jag förstår. Precis allt. Precis allt jag tänker på.
När har jag har lust att vara lugn och tyst, så sitter jag inte och babblar och är sådär störig. Nej, jag låter mig själv vara ifred, låter mig själv anamma lugnet och vet exakt när jag har behov för det. Jag dömer inte mig själv för att jag inte är social och sprallig, utan jag har koll på att jag nu behöver ha en liten tyst stund.

När jag är ledsen och butter och själv så finns det ingen som kommer med glättiga rop som "men ryck-upp-rej-nurå!", utan jag fattar att ibland får jag vara butter och sur. Faktiskt har jag en anledning - annars hade jag ju inte varit sur. Och då låter jag mig själv vara det. Så himla schysst av mig, faktiskt.

.... och när jag är uttråkad och sugen på att göra något roligt, så peppar jag mig själv att göra allt det där som även jag tycker om. Lösa korsord, se en serie, gå på en lång promenad... Och eftersom jag vet precis vad jag gillar, så vet jag precis vad jag ska föreslå - varje gång!


... Alltså. Jag älskar att vara själv. För jag är en så jäkla go' person.


7 kommentarer :

 1. Sa himla bra! Synd att manga människor kommer till denna insikt pa tok för sent. Jag älskar ocksa att vara själv, har rent av ett ganska stort behov av luft, egentid och space. Men det kanske är lätt för mig att skriva, att jag gillar att vara själv, eftersom jag inte känner mig ensam? Att jag vet att om jag skulle vilja träffa nagon sa finns det personer omkring mig jag kan ringa? Förstar du hur jag tänker?

  Är din ensamtid slut nu för denna gangen? Alltsa är familjen hemma fran skidsemestern?

  SvaraRadera
 2. Bra! Det är viktigt, det här. Att tycka om sig själv. Jag är så van vid att jag diggar mitt eget sällskap, att det är svårt att förstå att alla inte gör det.

  Det här var härligt att läsa! kram på dig

  SvaraRadera
 3. Fy sjutton vad fint skrivet! Vilken fantastiskt fin hyllning till dig själv. Jag tycker att du ska skriva ut det här inlägget och spika upp på väggen i sovrummet

  SvaraRadera
 4. Tack för en bra blogg, hehe jag är likadan, älskar att vara själv, göra saker på mitt sätt i min takt osv. Förut kände jag alltid att jag var tvungen att vara med andra, och blev alltid uttröttad väldigt fort och ville hem och "stänga in mig". Men nu i efterhand har jag kommit på att det är ju för att jag älskar att vara själv men inte riktigt hade vågat erkänna det för mig själv, det är det bästa som finns, ibland iallfall :) Jag kan göra precis som jag vill, när jag vill, och blir jag uttråkad på mig själv åker jag och hälsar på någon.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Det där låter precis som mig! Innan jag kom över 20-års-tröskeln kände jag mig också socialt pliktskyldig, och knände mig tvungen att underhålla alla vänskaper och umgås så ofta jag bara kunde. Även fast jag efter ett tag vågade inse för mig själv att jag inte ville. Att jag hellre ville vara själv.
  Du säger det så bra, tack!

  SvaraRadera
 6. Å vilket härligt inlägg!! :-)
  Jag har alltid känt så ocxå, men har också känt mig "plitkskyldig" ofta att göra på andras villkor, och fått höra ska du verkligen vara själv, inte bra att vara själv osv. Jo kan man välja så ska man välja det som passar en själv i alla lägen. Umgås när man känner för dte och vara med sitt eget sällskap nr man känner för det. har aldrig förstått de som blir uttråkade av att vara själv, jag har aldirg blivit det. :-)
  /
  Anna-Sarah

  SvaraRadera
 7. Alltså, du har så himlans rätt, Emelie! Jag håller fullständigt med! Både i att du är en så härlig person, men också om att jag själv är det (vilket jag menar med att varje person borde älska sig själv för den man är). Så enormt rätt.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)