Lösenord

tisdag, februari 17, 2015

Promenad i 20e arrondissemanget

En onsdagsförmiddag när solen väckt sig med sina enträgna strålar, så tog jag mig ut i Paris-luften och tog métron, långt, långt till andra sidan stan. Där skulle jag nu utforska ett rätt ökänt arrondissemang - nämligen 20:e arrondissemanget.
20:e är inte all känt för att var varken vackert, hipt eller på något sätt lockande för turister. Sanningen är snarare motsatt - det är väldigt mycket klotter, fattigdom, vandalisering och skräp som går att finnas här.
Men jag lyckades ändock hitta ett par ljusglimtar som fångade mitt intresse. Vackra detaljer i en annars rätt smutsig miljö.
För sådana finns det väl alltid att finna i Paris?


Hela tre timmar spenderades i det 20:e arrondissemanget, och när jag kom hem kunde jag nästan måla hela området i grönt (dvs: besöka gator). Jag kände mig så frisk, så glad, så levande och så... jag!

Mina promenader är verkligen som balsam för själen - de renar mig. 
(Hur orent området jag promenerar i än må vara, tydligen).

2 kommentarer :

  1. Snacka om att du utnyttjar staden till max =) Tänk vad frisk luft, och kanske framförallt sooool, kan göra för humöret o maendet =)

    SvaraRadera
  2. Spenderade hela våren i 20e och det är ett underskattat arrondissemang i min mening. Priserna är rimligare, färre turister, och området menilmontant är väl vad Möllan i Malmö var för 20 år sen.

    Ha det fint!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)