Lösenord

fredag, januari 09, 2015

Tillbakafallande i rutinerna

En vanlig dag numera består i stora drag av att jag vaknar upp efter en jobbig natts sömn. Som vanligt har jag haft svårt att somna igår natt, och jag vet inte om det är på grund av stress eller rastlöshet. Lite enerverande, säg, eftersom jag helst skulle vilja vara mitt piggaste och mest alerta själv (vilket underlättas med en god natt sömn, vill påstås!).

En vanlig dag numera går jag till franskkursen på måndagar och torsdagar, och blir lika förvånad varje gång jag kommit ut och svettas i vinterjackan. 11 plusgrader idag med, jahopp. Kanske faktiskt ska börja återanvända höstjackan som jag faktiskt trivs mycket bättre i.
En vanlig dag plockar jag upp mina favoritgrabbar i skolan, pilar iväg till parken och övervakar deras ibland lite för vilda lekar från parkbänken. Jag delger kaka efter kaka när de kommer springandes efter energigivande mellanmål, och skrattar dem kramandes när de tittar på mig med stora hundvalpsögon och ber så snällt.

En vanlig dag slutar jag efter en (ofta) hektisk middagstimme med barnen, får mina bisous hejdå-ses-imorgon och lunkar hem till mig. Sedan ställer jag mig vid spisen och gör iordning något att äta - nu har magen börjat skrika efter middag och klockan är redan efter åtta. Ikväll blir det galette med smält fransk ost och färsk skinka.
En vanlig dag sitter jag framför TV:n med nyaste besatthetsserien framför mig, löser korsord och andas. Jag knyter täcket hårdare kring kroppen och skriver lite i min dagbok, uppskattar ljusglimtar under dagen och ser fram emot planerade små äventyr. Dejter, utflykter och promenader.

En vanlig dag har jag återigen svårt att sova - jag tänker på framtiden och Paris, på människor som är mig nära men så långt borta, om presenter jag vill ge och maträtter jag vill besmaka, om områden jag vill se och ord jag vill kunna.

Sedan somnar jag ju till slut alltid. Jag vaknar ofta innan klockan ringer. Det är numera mina rutiner, det.


4 kommentarer :

 1. Det har just varit fullmane; kanske det gjort det ännu svarare för dig att sova? Jag tycker dina dagar later väldigt fina. Kan vi inte fa se hur en vanlig helgdag ser ut ocksa? O vilken är din besatthetsserie just nu?

  Ha en fin fredag =)

  SvaraRadera
 2. Ojoj, missade att svara:
  Ja verkligen tur att SMS:et kom fram! Jättebra synpunkter kring det där med komplimanger; jag var inne lite pa samma spar som dig.
  Date-killen fran i tisdags är nog en riktig spelare, player ocksa dessutom tror jag, sa där ska jag nog vara lite försiktig. SMS-killen har jag ju bara träffat en gang ute i natt-vimlet, sa där kan jag inte uttala mig ännu. Far aterkomma da jag hunnit träffa honom en gang till helt enkelt. Sa även om det finns ngn favvo. Jag känner ju "Player"-killen sen innan, o honom tycker jag (fjärilarna i magen?) bra om iaf =)

  SvaraRadera
 3. Hur gör du för att hålla dig så smal?

  SvaraRadera
 4. Anonym: Med rysning inför beskrivningen och intentionerna bakom termen "hålla dig så smal" (varför kan man inte uppfylla sin egen kropps ideal istället för samhällets?) så blir svaret: Äta gott för både själ och kropp (alltså både broccoli och glass), träna 2ggr/veckan på Friskis, ta njutningsfulla promenader och mycket sex! :)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)