Lösenord

onsdag, januari 21, 2015

Farmors sjukmat, chocolate chip cookies och hångel

Efter allt pojksnack med Marieke, var jag mer än redo att ta mig ut på ännu en dejt. Jösses, så sugen man kan bli på att pussas när det är allt man skvallrar om med sin bästa vän. Så trots att vi båda slutade sent denna måndagskväll, så hade jag bestämt träff med min fransos.

Jag invigde även selfie-sticken i min ensamhet. Det gick urdåligt. Men här är jag i alla fall!
Vid 21-tiden satt jag på métron mot centrum av Paris, och där han bor. Som vanligt fick jag se att lysande Eiffeltorn mellan stationerna Passy och Bir-Hakeim.
Han mötte mig utanför sin port, kastade armen om mina axlar och sade "Du, vad vill du äta till middag? Jag har en idé!" och sedan refererade han tillbaka till senaste dejten, när han hade varit lite snuvig.

Jag hade då berättat för honom om min sjuklingsmåltid #1 - som min farmor alltid brukade göra när jag var sjuk hemma: Bacon och spaghetti, med massvis med smör. Jag fann det så gott att jag till och med brukade be farmor om vi inte kunde "leka sjuk", så att jag kunde få äta bacon och pasta i en skål i sängen. Han föreslog att vi skulle laga detta.

Nostalgisk och glad hängde jag med till affären, och vi inhandlade bacon och pasta inför middagen. Vi uppdaterade varandra om vad som hänt om veckan, och jag berättade om mina och Mariekes alla upptåg.

Efter middagen plockade vi fram desserten vi plockat tillsammans i butiken.
En kopp varmt te och en och en annan kaka senare var vi nöjda med kvällens matintag, och fortsatte med något av det jag saknat allra mest - att hångla. Hångla, hångla, hångla. 

Det var den den dejtkvällen, och om inte lunch senare i veckan så kommer vi inte ses på en heeeel vecka till. (Jag fruktar hångelabstinsens).

6 kommentarer :

 1. Jag måste fråga- vad tror du Redoy känner när han får läsa att du hånglar med en annan? Hur ser han på saken? Är du ok med att han träffar andra tjejer och gör annat med dom?

  SvaraRadera
 2. Hangel kan man inte överskatta, det är ju bara sa mysigt! I alla fall om ens parter är bra o man känner sig attraherad av denne. Vilken lyx förresten att kunna ga till matbutiken o handla sa sent! Där sprack min teori: Wien = Katolskt = Konservativt (Söndag = Vilodag osv) --> Matbutiker stänger tidigt. Men Paris är ju ocksa katolskt! Hur länge har butikerna öppet?
  Kakorna och teet säger jag hurra till; din "krya-pa-dig-mat" not so much min kopp av te för att använda ett svengelskt uttryckt =)

  SvaraRadera
 3. Anonym: Absolut! Vi pratar varje dag, Redoy och jag, och han vet mycket mer än vad jag förtäljer på bloggen. Vi har en god kommunikation och vi är båda bekväma med vår situation.

  Vill du läsa närmare har jag även skrivit inlägg här:

  http://sockerskrin.blogspot.fr/2014/12/om-att-vara-polyamoros.html

  och här:

  http://sockerskrin.blogspot.fr/2014/09/karleksbrev-fran-sverige.html

  ... Besvarar det dina frågor?
  Jag känner mig så lycklig av att ha någon som Redoy, och även möjligheten att träfa andra. Sedan gör det mig precis lika glad när jag märker att han är lite förtjust i en annan tjej, och delar hans förälskelser!

  SvaraRadera
 4. Hejhallå, Redoy här. Tycker fortfarande det är otroligt kul att Emelie får dejta och njuta av livet till max! Det här något jag och Emelie kom överens om och pratar mycket om så jag får självklart träffa andra också (inte bara tjejer, då jag inte är heterosexuell... :p). Ja, det finns också andra (samt, en specifik förälskelse) jag vill få till det med här hemma i Sverige. :D

  SvaraRadera
 5. Umgås du nått med dina andra au-pair vänner?

  SvaraRadera
 6. Charlotte: Knappt längre alls, faktiskt, bara ett par jag går i samma klass med. Men jag har insett att jag ofta mår så mycket bättre när jag är ensam, och får njuta av "mitt" Paris på "mitt" sätt. Det är en märklig, men fantastisk känsla..!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)