Lösenord

måndag, november 03, 2014

Perfekt maraton-avslut med smältande ost

Onsdagen var också sista restaurangmiddagen för mig och mitt franska besök, som dagen efter skulle bege sig tillbaka till sin hemstad i Nantes. Det blev spontant nog en favorit-i-repris, och jag hade nog inte kunnat förutspå ett bättre avslut på vårt restaurangmaraton.

Vi gick till en liten fondue- och raclette-bod som ligger precis utanför Paris, och som jag besökt förut. (Det var även här jag och samma franska sällskap hade vårt allra första middag, i juli).
Givetvis blev det fondue till huvudrätt, med en stor tallrik charkuterier till förrätt (och komplement), en grönsallad och massa färsk baguette.
Ni ser hur mitt sällskap också sträcker sig ned med händerna för att fiska upp mobilen - precis lika benägen att fota som jag. Vi åt oss mätta så att ost nästan rann ur öronen på oss (och fy tusan så gott det är!). Detta måste vara min favoriträtt. Måste. Vara.

Till efterrätt någonting jag längtat efter så himlans länge.. Profiteroles!
Spröda bakelser fyllda med vaniljglass, täckta med varm chokladsås och vaniljgrädde.
Kikade man över bordet kunde man se fransmannen fota han med. Här får man en glimt av både honom och hans dessert:
Chokladfondue med färsk frukt.
Därefter tog vi tunnelbanan hemma, båda gäspandes och riktigt trötta. Jag tackade för en fantastisk vecka när jag fått äta trerätters på hutlöst dyra restauranger varje kväll, och matupplevelser jag kommer komma ihåg hela livet ut.


1 kommentar :

  1. Åh, låter verkligen som ett perfekt avslut! Ååh så gott, matinlägg är nog bland det bästa ändå

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)