Lösenord

söndag, november 02, 2014

Fisförnämheten överträffas återigen

Tisdagskvällens middag blev sent, så som vid 22-tiden, efter att vi båda varit och tränat. Mitt sällskap är träningsgalen, ska ni veta, och springer mellan 1-2 mil per dag. Antagligen också därför han äter som han gör, som en björn.

Hursomhaver, nu lämnar vi både björnar och diverse andra ätande djur, för att entrera den dyraste och överdådigt mest fisförnäma restaurang jag någonsin varit på. Så här såg jag ut; peppad!
Inredningen var stilrent med vita dukar, ljus, tygservetter och läderstolar...
... och tittade man upp kunde man se gatorna i Paris.
Innan vi ens hunnit beställa kom servitören fram med en liten avokado-drink till oss, som apertif. Jag, som inte gillar avokado, gav min drink till sällskapet (som svalde både trots att han inte heller är så förtjust).
För att ni ska förstå just hur fisförnäm restaurangen var... Det var en plats där servitören bytte både tallrikar och bestick innan vi ens börjat äta, snurrade och ändrade på maten för bästa optiska matupplevelser och passade upp på oss sekunden efter att brödet/vattnet tagit slut.

Till huvudrätt beställde jag Filet de entrecôte avec truffes, pommes berny et jus corsé:
Entrecôte med tryffel, Berny-potatis(mos) och sås.
Mitt sällskap beställde en kanin-rätt för 40 euro, som jag fick smaka på. Inte illa, men lite för mörk smak för mig...!

Desserten då. Herregud.

Efterrätten var Fingers au chocolat grand cru fondant et croquant, caramel au beurre salé, noisettes et sorbet de chocolat:
Rik, krämig och krispig chokladbakelse med saltad karamell, nötter och chokladsorbet.
Det var nog den godaste chokladdröm jag ätit i hela mitt liv. Rik chokladsorbet, chokladbakelse i lager med både mörk, ljus och hasselnötschoklad, karamelliserade nötter och ett karamelliserat nötkex.
Jag satt och njöt i nästna en halvtimme, tog millimeterskivor av bakelsen och smakade ordentligt på varje sked. Själv blev mitt sällskap både avundsjuk att jag lyckats hitta dessert-jackpoten!

Mitt franska sällskap fotade sin Mille-feuille au Vanille Tahiti:
Mille-feuille (eg. tusen-blad) med tahiti-vanilj.
Men den var inte lika god som min. Även om den också var god (kan jag intyga). Hoho.

I slutet kom notan på mellan 100-110 euro, och jag skämtar inte. Herreminjösses-gudars-dunderhonung. Att något kan vara så dyrt.
Det var däremot en minnesvärd matupplevelse - något jag aldrig glömmer - och jag är himlans glad över att jag fortfarande blir bjuden.

5 kommentarer :

 1. Assååå, vad har du hittat för himla man som ba skämmer bort dig sådär???? Ser ju himmelskt ut!

  SvaraRadera
 2. alltså det häftigaste någonsin vore ju att bo i Paris, och det gör du?? Så avis

  SvaraRadera
 3. Men men men vilken gentleman du hittat! Kan du känna dig "obekväm" ibland med att han alltid bjuder? Alltså missförstå mig inte nu, ingen dold pik eller kritik, bara nyfikenhet baserad på då jag utgår från mig själv; Jag kan ofta känna mig väldigt obekväm om jag får presenter eller blir bjuden om jag känner att jag aldrig kommer kunna bjuda tillbaka för samma värde. Såklart samtidigt också jättetacksam och glad, men en känsla av dåligt samvete kommer ofta också =/

  O herre jiieses, 2 mil om dagen?! Hade du skrivit i veckan hade jag tyckt det vore mkt det också! Finns det gott om jogging-möjligheter i storstaden Paris? Alltså typ parker o så?

  Last but not least... Herre jösses flicka vad söt och vacker du är!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag kan inte låta bli att fnissa lite när jag läser. Exakt såhär var det när jag började träffa mitt ex. Han tog med mig till diverse pompösa restauranger. Visst är det underbart att fransmännen bjuder? ;) embrace it! Svenska killar verkar ju jha tappat allt vad heter gentlemanna-stil.

  Till Anna: det är en del av kulturen. För fransyskor är det fullt normalt att männen betalar när de bjuder ut på dejt :)

  SvaraRadera
 5. Wow, låter som en ren dröm. Och chokladbakelsen, ååh.... Chokladmonstret inom mig dör flera gånger om

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)