Lösenord

fredag, maj 23, 2014

Adjö-middag med badskrutta


Eftersom att jag, som bekant, ska ta mitt pick-och-pack och flytta iväg till en fransk huvudstad om drygt en månad, så har jag många bollar i luften just nu! Förutom jobb, praktik, lägenhet och det vanliga livet så är det även att packa, ordna allt det sista inför flytten, samt att säga adjö till att nära och kära.

En av dessa att krama hejdå, är en familj jag har träffat via jobbet, som gått alla babysim- och plask-och-lek-kurser med mig.
Till dem blev jag hembjuden för en grillmiddag!
Det dukades upp på altanen under fantastiskt kvällsväder.

Maken i familjen skötte grillen, givetvis
 (kan ha att göra med att makan är höggravid och inte bör luta magen över brinnande föremål, ajabaja!).

Här har vi min skrutta! 
Denna lilla tös har jag träffat varje vecka sedan hon var ynka två månader gammal... 
Och nu är hon en stor prinsessa! Kan ni tänka er?!


Åh, vad jag älskar lilla skruttan. Finaste lilla tjejen i stan, typ.Maten serverades med en stor bit fläskkarré, grillad sparris, lök, champinjoner, tomat, klyftpotatis, sås och så en hel hög med bröd! (familjen känner mig. de vet om mina bröd-manier).
Jag stannade till dess att tösan nattats klart och klockan kändes sen, och möttes av en vacker solnedgång när jag väntade på bussen. Ja, dagen slutade alltså med att jag fick åka buss. Bästa dagen?
Och detta var bara en i raden av adjö-middagar.. Jag har inbokat på fredag, hejdå-fika på lördag, middag på måndag, tisdag, onsdag... Och sedan åker jag och säger hejdå till farmor och farfar.


Herreminje, vilket ståhej. (ja jag älskar det)


3 kommentarer :

 1. Vilken riktig liten prinsessa! O kom ihåg att det inte är hejdå, utan hejdå och på återseende!

  SV: Det gick ändå hyfsat smidigt, österrikarna har en enorm kärlek för stämplar, intyg, blanketter och stämplar. Så efter att ha styrkt mina uppgifter på alla sätt och vis (inkomstbevis, pass, skatteverkets intyg på vart jag bor nu osv osv) så var saken biff =)

  SvaraRadera
 2. Hur länge kommer du vara i Paris? Är det ett barn du ska ta hand om? Hur fungerar det med ledighet och så? Kommer du vara ledig kvällar och helger?

  SvaraRadera
 3. Svar: Haha ja vi fick gå ganska långt men vi båda ville verkligen få en "perfekt" picknick och kunna ta fina bilder så det var det värt :) kan rekommendera att åka dom små båtarna där, väldigt mysigt!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)