Lösenord

söndag, mars 09, 2014

Lördagspromenad och en rådjurshane


Igår, lördags, hade jag mitt andra jobbpass denna vecka, fram till klockan 14:00. Därefter hade jag ingenting planerat hela dagen - vilket var befriande skönt. Jag var nämligen helt slut i kroppen efter alla intensiva terapier under veckan, och det intensiva plasket under simningarna.

Däremot lyckades jag dra mig ut vid fem-snåret på en promenad. När solen kikade fram kunde jag inte förmå mig att sitta kvar hemma och uggla..
Jag började gå mot vattnet, längs Årstaviken, och vet ni...

Helt plötsligt skuttar en rådjurshane
ut, mitt framför mig på vägen, knappt tio meter bort!
Allt mitt i stan. Helt makalöst. Han hade med sig en kompis (som var lite snabbare än honom), men själv stannade han upp, iakttog mig och lät sig fotas. Synd att han ser ut att vara så långt bort på bilderna bara.
Så naturligt vackert. Jag stod och betraktade hanen tillbaka, innan jag fick hybris och försökte ta bilder närmare (men ack, det ville han sig inte!).

Så jag fortsatte min promenad längs vattnet...
Till slut kom jag fram till Liljeholmen, och Liljeholmsbron. Nu var klockan kring kvart i sex och det hade börjat skymma. Allt var alltså lite klarblått och speglande, vindstilla och åh-så-fint.
Jag avslutade min promenad på andra sidan vattnet, i Hornstull, när klockan slog sex. Det hade redan blivit mörkt nu, och i sanningens namn tycker jag det är lite läskigt att promenera i mörkret....
Så jag tog bussen hem.

Men med en rejäl dos frisk luft, och årets första längre promenad, så kände jag återigen livet i mig.2 kommentarer :

  1. Ååh, Sthlm kanske inte är så tokigt i alla fall?! Om det till och med går att råka på vilda djur där kan det ju inte vara helt så hemskt som jag föreställer mig ;-)

    SvaraRadera
  2. åh, jättefina bilder och vad roligt att se ett rådjur! hoppas du får en bra kväll, kram. <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)