Lösenord

måndag, mars 10, 2014

Pierrade med smält ost och franskträning


Söndagen blev veckans höjdpunkt. Efter veckans längsta simpass skuttade jag ur vattnet - lagom klordränkt och med enträgna  russinfingrar och visade mitt tillfredsställda leende på bild.
Jag hade planer att på kvällen visitera min goda vän Bastian, hans rumskompis och hans nyanlände, franska flickvän. Jag var ohyggligt förväntansfull, för nu insåg jag att jag hade ett ypperligt tillfälle att träna på min franska (och göra bort mig totalt därtill)...

Men vet ni? Det gick jättebra! Hackigt stundvis, men annars flöt det på och jag gjorde mig mer än förstådd.
Åh, jag var helt lyrisk, och hon; hon var supercharmig!

Till middag hade vi planerat att vi skulle ha pierrade - grilla på en raclette-grill.
Den har både en stenplatta att steka saker på, och små plattor där under för att smälta ost i.
Det blev en riktig fest med kokt potatis, tärnat rostbröd, rågbaguette, rökt skinka, champinjoner, lövbiff, chorizo, och så ostarna raclette, västerbotten, gorgonzola och halloumi.

Det var något fantastiskt gott att smälta osten och sedan hälla den över en frasig brödbit. Åh, jag dog mat-döden. Fransk matkultur - det är något alldeles extra, säger jag er!


När vi alla erhållit matkoma deluxe så lade vi oss slappt ned i soffan, gosade och tittade på film, under vilken jag tror mig bara somnade en eller två gånger. Teh.


1 kommentar :

  1. ÅÅåh, Emelie, detta är ju nästan lite spookie; gissa vad vi åt hemma i lördags kväll?! Raclette! Jag menar, så vanligt är det ju faktiskt inte... men gott, det är det =) (Även om ost-stanken satt sig i vårt kylskåp någonstans!)
    Fast det är kart, vi åt inte pierrade utan vanlig raclette ;-)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)