Lösenord

onsdag, februari 05, 2014

Indisk födelsedagsmiddag i skräddarställning


Firandes började som sagt redan igår, när jag, syster och far skulle besöka min favoritrestaurang!
Indiskt ska det vara - om det ska vara, tycker Emelie.

Till mitt favoritbord klättrade vi alla tre och belägrade oss därkring i skräddarställning.
Sedan var det ju projektet att kolla igenom den milslånga menyn av indiska godheter...
Efter lite betänketid och senare beställning stod maten redo på bordet, och med en Chicken Vindaloo (far),
en Lamm Tikka Birjani (Nattis) och en Dahl Makhoni (jag) så kunde vi hugga in. Så givetvis tre, härliga naan-bröd till.

Få saker ser så mustigt varmt och gott ut som indiskt, tycker jag. 

(Men det kanske bara är för att jag faktiskt vet precis hur gott det är?)


Både Nattis och far var riktigt nöjda med sina rätter - tillika jag. Vi satt och åt till dess att magarna var fulla, och lyckades prata om allt från min framtida flytt till Paris till att döda möss med fötterna. Givande och breda samtal, alltså.

Pappa satt så pass länge i skräddarställning att han till och med klagade på sin höft efteråt. Håhå-jaja, en ung och stilig 46-åring kan också ha sina mankemang!


Det var första dagen av firande avklarat - bara 4 dagar av födelsedag kvar!
2 kommentarer :

 1. Vad mysigt, trevligt och gott! O cred till den äldsta i sällskapet som fortfarande utan vidare klarar av att sitta i skräddarställning en hel måltid! O du o din syster är SÅ lika, lika söta båda två! Är indiska köket till favoritkök? Om du har något sådant alltså?

  SV: jo, eller helt säkra över roten/orsaken kan vi väl inte vara, men sannolikhet och fakta talar entydigt i en riktning. Sån befrielse idag att vakna upp o känna att det vänt, att det går åt rätt håll o att veta vad det är som varit fel !

  SvaraRadera
 2. MEN MUMS, indiskt!! <3 har inte ätit det sen jag var i London för något år sen.. skandal, jag vet! men det tycks vara ett dåligt utbud på indiska restauranger där jag bor.. får leta upp nåt ställe och lura med mig Ines dit.

  Det faktum att du skriver på en bok gör mig uppriktigt glad (är det samma historia som du skrev på för ett par, ett år sedan?) Jag tycker om dina texter otroligt mycket, och om du någon gång ger ut en bok (liksom minst 100 sidor av Emelie-text!!) kommer jag köpa den x 10 med stor glädje. Du skriver otroligt bra, och det hoppas jag att du förstår med tanke på den fina feedback du fått av så många (utifrån det jag sett av kommentarerna på din blogg). Hihi. Fangirl_Emma_93 här men vad fan, du skriver helt fabulous Mlie.

  Filmkväll är underbart, Ben & Jerry's är underbart. vilken generositet! på din födelsedag dessutom! (men jag förstår din lycka över glassen som blir över efteråt, hehe..)
  Alltså sorgen över att Ben & Jerry's tagit bort sina sorbetglassar är enorm. Finns ingen laktosfri glass i deras sortiment nu. Har ätit en del Halfbaked ändå, men jag mår verkligen inte bra i magen av det. och andra märkens laktosfria glassar har så tråkiga smaker. :( typ jordgubb, vanilj eller choklad bara. inte lika kul ju. *bortskämd_brud*

  Redoy verkar för övrigt vara en trevlig prick, vad kul att ni ska göra pannkakstårta!! Du måste skriva om resultatet här, har nämligen också varit taggad på att göra pannkakstårta sen min barndom med Petsson och Findus-böcker.


  sv: Vad gullig du är. Jag är glad att jag gör dig glad! dessvärre är mitt liv långt ifrån fantastiskt, 2013 var ett av de värsta åren i mitt liv av en anledning. men jag har inte skrivit om det i bloggen, så det är klart att det inte framgår överhuvud taget.
  Jag har tagit uppehåll från skolan i vår också.. Trodde att jag skulle fixa psykologprogrammet nu, men då jag fick en väldig dipp i både min depression och ångest kände jag att det var bäst att jag tog en paus. Men jag är taggad på studier igen till hösten, och hoppas innerligt att jag kommer klara av det!!
  och JA, du var dösnygg i mustasch. I'd tap that, hehehe.

  KRAM!!
  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)