Lösenord

fredag, december 06, 2013

M/S Galaxy: Del 1


I onsdagskväll hände det grejer, ska ni veta!
Till min systers tjugonde födelsedag för en månad sedan hade jag köpt henne en kryssning, och i onsdags så skulle det bära av på dem sju haven. Vi skulle gästa fartyget Tallink Silja M/S Galaxy i tjugofyra timmar.

Vi började med att mötas upp på färjeterminalen, från vilken fartyget skulle avgå. Dålig timing innebar att vi båda var där mer än en timme för tidigt, så vi spenderade dötid med att babbla och ta en peppbild.
Till slut fick vi emellertid gå på båten.


Direkt tog vi oss till hytten och lämnade våra grejer, och eftersom våra magar kurrade mer än Pippis pappa på kurrikurridutt-ön så ville vi sticka och äta direkt.

Det bästa med att åka finlandskryssning är alla heltäckningsmattor överallt. Som gjort för att gå omkring utan skor. Och det gjorde jag - nästan fulla 24 timmar.
Men tillbaka till kurrandet! Vi letade oss till en flott restaurang på fartyget där vi blev placerade vid kanten.
Jag poserade stiligt i inväntan på att få beställa.
Nattis medgav att hon var lite skraj för att åka båt.
"Tänk om båten sjunker?! Inte vill man väl dö i iskallt vatten?!"
Lite så gick diskussionen när bilden över togs, och det kan man nästan se. Jag fångade verkligen den exalterade rädslan i blicken.

Hursomhaver så kom snart maten efter beställning, alldeles adekvat, och vi blev serverad varsin sirloin steak med pepparsmör, rödvinssky, tomatconcasse, majskolv och klyftpotatis.
 Min var medium rare och Nathalies riktigt slafsig och rare.

Därefter kom kyparen fram och frågade om han skulle ta en bild på oss. Nattis tvärvägrade, men gav sig med lite övertalning.
"Det blir skitkul att ha när ni blir sjuttio!" skämtade kyparen.
"Synd bara när fartyget sjunker ikväll", kontrade vi.
Och det hade väl varit typiskt! Då hade vi inte gått göra allt ni ser på bilderna sedan.
Vi stack iväg till baren där Nattis beställde okända drinkar (givetvis med en sofistikerad limeskiva i och mycket is) och jag läsk.
 Nathalie fick sig även ett glas whisky för första gången. Hon såg lagom sofistikerad ut när hon satt och smuttade ur sitt runda glas.
Därtill pratade vi, och vi pratade om massor. Om relationer och skolan och tillvaron och lite mer om relationer (för det är trots allt viktigast). Jag blev förvånad över hur mycket jag vågade delge henne som jag inte vågar säga andra, om hur förstående och träffsäkert det var att berätta.

Därefter gick vi och lade oss tidigt nog för att vara zombies vid frukostbuffén nästa morgon - men det kommer i del 2!
3 kommentarer :

 1. Ååh Emelie, du verkar härmed inte bara vara världens bästa bloggare, flickvän, simskolelärare, kock, konditor och blivande psykolog, härmed har du också blivit världens bästa syster ;-)

  Gud vad mysigt ni verkar ha haft det! Nostalgi för mig som åker till Finland med Silja varje sommar =)

  SvaraRadera
 2. Hörde dig på radio precis tror jag:) Brukar läsa din blogg, men har aldrig kommenterat. Du lät så glad så man blev glad själv:)

  SvaraRadera
 3. Jag är livrädd för att drunkna, alltså sådär ligga-vaken-på-nätterna-rädd. Har eventuellt valt fel yrkesbana... Hej förresten emli! Jag tänkte på dig förut idag när vi började prata om att baka kladdkaka samtidigt som någon sa någonting om Paris ;)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)