Lösenord

lördag, december 07, 2013

M/S Galaxy: Del 2


Andra dagen på båten vaknade jag av mig själv klockan sex i ottan, trots att vi gått och lagt oss vid två-tiden kvällen innan. Det var emellertid inte för att stormen yttrade sig - nej, det var alldeles lugnt och lagom gungigt ute på haven.
Vid åtta-tiden drog jag upp Nathalie ur sängen, eftersom vi hade kuponger till frukostbuffén på kryssningen. Syster min var alldeles vanligt morgonpigg (det vill mena: inte alls) och var måttligt glad över att behöva gå upp så tidigt.
Jag kan inte hjälpa annat än att asflabba när jag ser den här bilden. Den är fantastisk! Jag fick precis till Nathalies fula (haha, så ful!) hånande grimas på nanosekunden och nu är det förevigat för alltid!

Vi gick direkt på buffén, där jag grabbade åt mig av allt jag kunde se.
Det var yoghurt med müsli och frukt, lite olika bröd, ost, skinka och kalkon, te, äggröra, bacon, grönsaker och så lite bakelser.


Jämför Nathalies torra vita fralla med smör, kontra min gigantiska frukostmåltid.
(Tål att tilläggas att Nathalie bara åt halva sin fralla och lämnade toppen. Haha, där snackar vi morgonaptit!)

Jag blev mätt och glad, trots att utbudet inte alls var så grandöst och storslaget som jag romantiserat om det sedan barndomen. I vilket fall som helst var det frukost och vi gick tillbaka till hytten för att ta oss en tupplur..... som blev upp mot tre timmar lång, innan jag började vakna upp av mig själv igen, vid lunchtid. Nathalie sussade däremot vidare som en klubbad säl och jag bestämde mig för att gå upp på däck och underhålla mig lite.
Jag satt där en stund för mig själv, hittade förnöjt gratis wi-fi och löste lite korsord.
(Pssst, jag ordnade även en överraskning till syster min, som hon ännu inte upptäckt!)

När klockan senare slagit över ett så traskade jag tillbaka till hytten med tanken att "nu måste hon ändå vaknat, och undrar nog var jag tagit vägen någonstans!", men upptäckte till min förvåning att det inte var min vakna syster som låg och sov i hytten, utan en klubbad säl.Det blev till att väcka henne, för nu skulle vi iväg och handla mer i tax-free:n!
Nog fick vi med oss lite saker och ting tillbaka till hytten, allt...
Allt från olika sorters choklad till godisar, cigarettlimpor och massa småflaskor sprit. Det blev en maffig bild inne på hyttrummet, som jag på grund av diverse inköp inte kan visa upp här (hoho).

Sedan var det mycket dötid som spenderades! Hunger blandat med missnöje över kafeterians utbud, strölyssnande på Arvingarna i barsalongen, deltagande i en filmtävling och så Nathalies piña colada-debut!
Precis som de sjunger om i Markoolios låt! "Sola och bada i piña colada, på sommarn é livet som bäst!"

Nathalie och jag brukade alltid lyssna på den låten i pappas bil när vi var små, och var störtsäkra på att när vi blev stora skulle vi dricka världens godaste dricka - piña colada!
Och faktum är att Nathalie tyckte riktigt bra om den...!


Efter en tupplur på hytten så var det avgång, vi kramades adjö vid busshållplatsen och jag fick bilder och minnen från Nathalies och min första egna resa utanför Sverige. Plus - en hel ryggsäck full med choklad.


2 kommentarer :

 1. Ohh, jag blir ju lite smått avundsjuk jag nu, gud vad roligt! O snacka om att utnyttja tiden till max! O du har helt klart gått in för rätt saker i tax free:n ;-) Måste bara länka till en rolig video på temat finlandsbåt: *jackass varning* http://existenz.se/out.php?id=16024

  O du, en random fråga. Vad har du för dialekt? Pratar du Stockholmska? I Know, knäpp fråga, men det känns som att då jag läser dina texter i huvudet är det inte på stockholmska =)

  SV: min mamma kommer från Finland (Österbotten), så vi är där i stugan varje sommar =)

  Ha nu en fin och mysig lördag Emelie!

  SvaraRadera
 2. Åh vad mysigt! Jag har också haft den drömmen om piña colada. Dock tycker jag inte alls särskilt bra om det. Lite för sött tror jag.


  Sv: Ja verkligen. Glädje och lättnad blandas med stolthet över mig själv. Körkortet känns så himla bra.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)