Lösenord

tisdag, december 03, 2013

Frukostfika med rapportskrivning


Måndagen - den första lediga dagen på alldeles för länge - skulle utnyttjas till fullo genom att plöja igenom en hel drös med vetenskapliga artiklar till min kommande rapportskrivning.
Men eftersom jag har en förkärlek att blanda nytta med nöje så hade jag även sett till att göra det bästa för mig själv....
Efter att ha poserat stelt som en skyltdocka så klädde på mig ytterkläderna tätt, och begav mig ut till ett av mina favorit-frukostfik.

Här har jag ju varit flertal gånger tidigare, men denna morgon när jag trippade in genom dörren var det alldeles, alldeles tomt. Ypperligt för en frukostfika med tillhörande morgonplugg, tyckte jag!
Jag slog mig ned i hörnet vid ett litet bord, ställde upp datorn och blev serverad min lyxfrukost.
Grönt te, en surdegssmörgås med ost och skinka, vaniljyoghurt med bär och tillhörande müsli samt ett glas juice.

Jag hann sitta både en och två timmar innan lunchruschen dundrade in som en flock brunstiga elefanter, och helt plötsligt utbyttes det här... ... Mot det här...
Eftersom jag då redan lyckats ta mig igenom fem långa, knepiga vetenskapliga artiklar på akademisk engelska och gjort anteckningar så tackade jag för mig, packade ihop mina saker, torkade munnen med en servett och vinkade platsen adjö.

Nöjdare pluggmiljö kan man däremot inte få, och min fallrapport om ADHD är så gott som redan klar.
(i alla fall i mitt huvud).
4 kommentarer :

 1. Så duktig du är Emelie!!!! Jag provade att pluggfika igår med det gick prompt inte p.g.a. störiga ljud :( men var nog ute lite under fel tid också!

  På tal om studier...Någonting som jag varit lite nyfiken på är din studieteknik, hur gör du? Det skulle vara asaintressant om du fann tid för ett sådant inlägg någon gång! :D Förstår om tiden är knapp, och att du har mycket med mördartermin och allting annat såklart, men om du någongång får en lucka så kanske...….. ;)  SvaraRadera
 2. Jag tycker det verkar så spännande det du läser. Var det ett självklart val för dig? O vad hade du läst/gjort om du inte kommit in på psykologprogrammet?

  O den där frukosten. Pjuuh, nu vattnas det i min mun kan jag tala om =) Viken tur att du hann bli någorlunda klar innan elefanterna kom ;-)

  SV: det är med P. jag inte vet vad jag känner riktigt. Träffade ju lill-Rob häromsistens, o den attraktionen jag känner där har jag aldrig riktigt känt med P. O då undrar jag om.. tja, om det verkligen är något där? Eller om jag bara så gärna vill att det är ngt där.

  SvaraRadera
 3. Jaså i kladdkakan. Det har jag aldrig provat faktiskt! Låter jättegott med banan i^^

  SvaraRadera
 4. Snygg "skyltdocka" dock! Emelie, hur mår duuuu vad händer i ditt liv? Kan du inte skriva på facebook eller något? Är så nyfiken på saker du kanske inte skriver ut i blöggen :3

  JUSTE! Är du hemma i januari? Då är jag hemma i alla fall en vecka och borde ha tid för en fika. Om du kan skulle jag väldigt gärna ses över kaffe/te och kladdis

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)