Lösenord

fredag, november 29, 2013

Julbord med jobbet och mage som ett bowlingsklot


Igår samlades alla vi siminstruktörer på Trampoolin Simskolor hemma hos storchefen för att, efter lite mingel och glöggmys, äta julbord och spela bowling.

Hemma hos storchefen serverades det pepparkakor, olika sorters ädelostar, glögg, russin, mandlar och julmust. Där satt vi mest och babblade och uppdaterade varandra på var som händer i respektive bassäng.




Efter en timme eller två klädde vi oss varma och traskade i rask takt mot O'Learys, där vi skulle ånjuta ett rejält amerikansk-svenskt julbord.






Julstämningen var ett faktum. Amerikansk julmusik klingade ur de stora högtalarna, stora skärmar med sprakande brasa lyste i varje hörn, dofter av nyrullade köttbullar och grillade revbensspjäll fyllde salen och alla var så glada - skrattande och skämtades.

Jag lyckades knäppa två bilder på det kallskurna, med rökt älg, rökt fårfiol, rökt kalkon och rökt hjort och lax, gravad lax och stekt strömming, ägghalvor och kaviar, och så vidare och så vidare och så vidare...




För att inte tala om allt bröd med smör och massor av ostar, eller det varma bordet med kalkon, entrecôte, köttbullar, chiligryta, revbenspjäll och potatis, blomkåls- och broccoligratäng och massor av annat...

 Ögonen hoppade nästan ur hålorna när vi kom till efterrättsbordet. Herre. Gud.




Förutom allt smågodis i form av polkagrisar, nötter, ferraribilar, skumtomtar, toblerone, ischoklad och knäck, dumble, geisha och andra chokladpraliner, så fanns även ris à la malta, pannacotta, chokladmousse, morotskaka, chokladbrownie samt amerikansk äppelpaj med vaniljsås, vispgrädde eller saftsås.

Det var fantastiskt.



När magen stod som en bowlingklot var det god tid att faktiskt grabba åt sig ett på sidan om -
det var dags för bowling med hela gänget!




Jag hamnade i en grupp med fyra av mina trevligaste kollegor, hjulade varje gång jag fick in en strike (åh, så snyggt det var!) och spelade ändå in till midnatt.

Därefter skippade jag efterfesten, promenerade med en killkamrat genom Vasastan och sade hejdå, lagom att somna till två hemma i min egen, gosiga säng.




2 kommentarer :

  1. Vad härligt och gott det ser ut! O vilket bowlingproffs du ser ut att vara ;)

    Så värdefullt med vänner som man kan promenera genom stan med mitt i natten och bara vara sig själv. Jag var faktiskt i Vasastan i förrgår (en av mina vänner bodde där).

    Har du någon julbordsfavorit? O kan du hur det funkar med vilken ordning man "ska" ta i? jag, som gillar att blanda hejvilt, blev helt förvirrad förra året då man visst skulle dela upp julbordet i sittningar. Scjafs tyckte jag!

    Ha en fiin fredag nu =)

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)