Lösenord

onsdag, september 18, 2013

Pluggfrukost och vänskaplig kanelbulle


I tisdags insåg jag att föreläsningen icket var obligatorisk (ovanligt numera!) så efter lite pepp från goda vänner bestämde jag mig för att ta ledigt och plugga hemifrån istället. Jag får så himla mycket gjort när jag inte sitter på en meningslös föreläsning och rullar tummarna.

Istället bejakade jag ett nytt sug som blivit allt mer återkommande: Pluggfrukost ute på café!
Därför tog jag mig ut i ett regnigt Stockholm och begav mig mot min frukostdestination.
Eftersom det regnade så mycket bestämde jag mig för att inviga vinterkängorna. Det visade sig vara ett bra beslut, för annars hade jag blivit blöt in till strumporna.
Denna tisdagsmorgon blev det in till Två Systrar och en Kock, som jag tidigare skrivit caférecension på här.
(Jag inser nu att jag hade precis samma outfit som då. Slump?)

Väl där inne beställde jag den stora frukosten - surdegssmörgås och yoghurt med bär, juice samt en kopp te, och slog mig ned vid hörnbordet.


Det var lugnt och nästan ingen där, vilket gjorde att jag hann skriva både en, två och tre sidor på mitt psykologutlåtande till nästa vecka. Långsamt njutande av frukosten var jag effektiv som sällan annars.

Åh, vad jag tycker om det här med frukostplugg. Det är en helt annan känsla än att sitta hemma; mycket mer avslappnat, mysigare och lyxigare. Jag njuter från insidan och arbetena blir så oerhört mycket bättre gjorda då.

Vid elva-tiden började gästerna droppa in, och jag packade ihop mina saker. Jag var mycket nöjd över vad jag hitintills åstadkommit, och tog mig hemåt.
Det blev en omväg med en härligt lång busstur - jag som älskar att åka buss. Man får passa på när man är ledig (och effektiv)!

---


Väl hemma gos-chattade jag med Martin (gos-chatta ser ut såhär: "http://vickys.se/wp-content/uploads/2011/01/small-heart.gifhttp://vickys.se/wp-content/uploads/2011/01/small-heart.gifhttp://vickys.se/wp-content/uploads/2011/01/small-heart.gifhttp://vickys.se/wp-content/uploads/2011/01/small-heart.gifhttp://vickys.se/wp-content/uploads/2011/01/small-heart.gif") innan jag for iväg på ett träningspass. Plugg och träning - kan man känna sig duktigare?

Efter träningen hade jag även bestämt träff med Jonny, för han hade lovat att bjuda på kanelbulle.
Detta sedan en lustig incident när han bjudit på en tidigare, som han ansåg var "ovärdig" (det var faktiskt inget fel på den ens...). Men nu skulle han gottgöra mig med en god kanelbulle, menade han!

Vi styrde steget i ett fortfarande regnigt Stockholm, till Vetekatten. Vetekatten är ett lite mer klassiskt konditori med stelare stil, men därmed även rejälare go'bitar. Jonny bjöd på både bulle och varm choklad med vispad grädde.

Är lite pinigt att fota saker när jag är med Jonny - nästan så jag gör det i smyg. Han ska alltid retas och dra någon kommentar om facebook eller instagram, så att jag bara vill kasta mobiltelefonen i chokladkoppen och springa därifrån skrikandes att "alltså jag är inte så jävla fotoberoende!".. Men jo. Det är jag ju. Även fast jag inte postar allt på facebook och instagram, så sparar jag ju alla mina bilder; som minnen.

Nej, nu ska jag inte babbla om det. Istället kan jag berätta hur jag babblade med Jonny om både djupa och halvdjupa ting, smuttade varm choklad och tuggade kanelbulle i två timmar.

Sedan åkte vi hem och jag lovade att nästa gång - då är det min tur att bjuda på kanelbulle.
3 kommentarer :

 1. GOS-CHATTA! <3
  Vet du, jag har börjat digga kanelbullar! Vet inte om du minns, men vi hade en minidiskussion om det (tror jag...?) då jag sa att jag verkligen OGILLADE det pga. torrhet och du promotade starkt café 60 för saftiga bullar. Hehe.
  Åh, vill ju fika med dig. Ta igen osv!

  SvaraRadera
 2. Vilka kloka vänner du verkar ha; men det är klart, man blir ju som man umgås ;)

  O vilka helsnygga kängor! De skulle du nog få låsa in om jag var på besök ;)

  Vetekatten har jag hört jättemkt om från mina Sthlmsbekanta; ett besök där står helt klart på min to-do-list! O det där med fotandet känner jag SÅ igen! Spec. härnere där folk inte vet vad en blogg är...

  O tack för dina peppande ord, jag uppskattar de verkligen

  SvaraRadera
 3. Åh när jag var i Stockholm i somras steg jag in på Veteketten och blev förälskad direkt. Vad kul att du också fikade kanelbulle! Det är verkligen väldans gott på hösten.

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)