Lösenord

fredag, september 20, 2013

Fisksoppa med far och faslig febersläng


Igår vaknade jag upp, trött som få och klädde mig för skolan. Det är rätt tufft numera; 9-16 mest varje dag, och jag börjar känna av det mer och mer...
... Jag började redan på förmiddagen känna att jag började få ont i halsen. Aj, nej, fy, tänkte jag, och hoppades på att en lunch med far skulle råda bot på eventuella förkylningsbasilusker.
Här står jag snällt vid Psykologiska Institutionen och väntar på att far ska komma brummande.
Vi åkte till en restaurang som heter Cliff Barnes, där pappa bjöd på lunch. Lite amerikanskt stuk och väldigt trevlig, måste jag medge.


Jag beställde en fisksoppa och lade beslag på alldeles för många skivor bröd, och hoppades att den varma soppan skulle mjuka till halsen.

---


Jag återvände till föreläsningen, och efter andra timmen in kände jag direkt hur febern slog till. Det var som att jag kunde känna hur den fyllde mig - så snabbt gick det. Från lite rasp i halsen till en överväldigande febervåg.

Ynklig som en ledsen hundvalp drog jag mig motvilligt hemåt, och belägrade mig i soffan nedan.
Med kvällsgott, Scrubs, täcke och korsord försöka jag kurera mig så gott jag kunde.

Sedan avbokade jag planerna för veckan - och jag tror nästan det var det jag behövde.
Skola måndag-fredag, plus jobb lördag-söndag och sedan alla sociala grejer som jag längtar och vill göra... Jag tror det var för mycket för mig. Min kropp sade emot och kollapsade och fick feber. (Detta i kombination med spöregn, blöta strumpor och kalla föreläsningssalar).

Däremot får jag inte pusta ut - både skola och jobbet vilar icket, vilket betyder att jag måste mota mig igenom dagarna trots sjukdom.


Termin 5 på psykologprogrammet alltså. Håll er borta från den, jag säger bara det...3 kommentarer :

 1. Naw, krya! :( Så tråkigt när tiden inte räcker och man blir trött (och sjuk...)

  Men alltså, scrubs???? Gillaru???

  SvaraRadera
 2. Krya på dig Emelie! Förstår att det är svårt att komma efter på grund av sjukdom; samtidigt måste man ju lyssna på kroppen och dess signaler; är en sjuk så behöver den nog vila.

  SvaraRadera
 3. 1. Önskar en massa krya på dig!
  2. Har suttit och läst alla dina caférecensioner, så himla bra grej! Ska komma ihåg dessa och läsa innan en åker till huvudstaden nästa gång. Springer alltid runt och letar efter trevliga frukostställen då men hamnar alltid på världstrista ställen med blaskigt kaffe och en torr fralla utan smör och en tunn ostskiva. EJ SKOJ.
  Tack och bock för en finfin blogg<3

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)