Lösenord

tisdag, september 17, 2013

Annars har jag inte levt på riktigt


Ni vet den där känslan; när det bara kniper till i magen och kittlar intensivt för vad som verkar vara blott en millisekund. Det är som något plötsligt griper tag med ett efterföljande pirr och man vet inte riktigt om det gör ont eller är skönt. Känslan är överraskande - vacker till sin natur men ändock lite läskig på grund av dess plötslighet. Nästan som att vara nyförälskad.


Jag ser en bild på en gata i Paris.
För mig representerar känslan ett omedelbart rus av lycka som är lika snabbt övergående som det är uppmärksammat. Trots benämningen lycka så är jag är kluven inför den och dess existens - och under en kort session begrundar jag detta faktum.

Sedan slår det mig. Det är ruset som är i mig, men jag är inte i ruset. Paris är i mig, men jag är inte i Paris.


Innan jag dör ska jag ha sett till att bo i Paris. Annars har jag inte levt på riktigt.3 kommentarer :

 1. Vilket perfekt mål att ha! Hoppas, hoppas att du får en riktigt fin lägenhet i Paris någon gång

  SvaraRadera
 2. Åh, jag kan nästan känna din oändliga längtan..det där ruset skulle jag vilja uppleva.
  Jag kan tänka mig o hoppas på någon liknande känsla när jag en dag kommer åka på kryssning till Arltis...längtan, den är helt sjuk. Men rädslan är minst lika stor, för den drömmen, det målet, kan krossas. För Arktishåller på att försvinna :'(

  Fantastisk förresten, texten om att stå naken inför andra. Hur ska jag uttrycka mig..skitbra?!!

  SvaraRadera
 3. Klart du ska bo i Paris! Om något år kan vi starta en humorduo (eller någon annan form av duo) och kalla oss "en parisare och ett wienerbröd" ;-) Och det där med lycka är svårt! Jag känner ofta ett "rus" av lycka då jag är helt avslappnad och inte tänker, utan bara är. Till exempel på cykeln en varm sommardag, då en bra låt spelas på radion då jag kör bil, då jag möter en saknad person jag inte sätt på länge. Den finns där, det gäller bara att man lär sig se och uppskatta den =)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)