Lösenord

onsdag, juli 03, 2013

Tisdagens suveräna magkänsla


Igår, tisdag, vaknade jag upp med en riktigt bra magkänsla.
Jag hade hela långa lediga dagen framför mig, två bra böcker att läsa, en stor varm säng, inga förpliktelser och en sommar utanför fönstret.

I tre timmar, från nio till tolv, låg jag i sängen och åt frukost och läste. Det var så himlans mysigt att tassa upp och tillbaka från under täcket och bara njuta av att göra precis vad jag ville.

När jag väl kom till skott för att ta mig ut på sommarpromenad, så förkroppsligade jag min härliga magkänsla genom att visa magen. (och Eiffeltornet. Men det visar jag gärna alla, när som helst/helst hela tiden/mer än ofta)




När jag väl kommit utanför dörren sms:ade jag en pluggande Martin, som spontant kom med lunchplaner! Det blev en tunnelbanetur över till Södermalm istället för den förväntade promenaden...


Att åka tunnelbana över Skanstullsbron är rätt fint, tycker storstads-Emelie


 ... Men okej är väl det, när pojkvännen föreslår indiskt på vår favoritrestaurang.




Där satte vi oss mitt i vinddraget och serverades mat som två kungligheter!


BUMBLEBEE <3

MAT <3

Mmmm.. En stark Jhal Phiazi till herren, och en vegetarisk Dhal Makhoni till damen.


När vi var mätta och belåtna (magen fortfarande i gott andelag) tog min efterlängtade promenad över den södra stadsdelen av Stockholm. Vi passerade även en liten innergård som påminde lite om våra promenader i Paris. Där stannade vi upp och andades in nuet.




Åh, min fina Martin. Jag längtar till dess att vi tar sådana timmarlånga promenader i Paris. Där, där det bara finns tid att älska, leva, andas och känna. Precis vad min tatuering står för - precis så som jag är lyckligast. (38 dagar kvar).

---


Till slut kom vi fram till biblioteket, där jag skulle lämna tillbaka en av böckerna jag läst ut under morgonen.
Barnavdelningen var mycket mysigare än vuxenavdelningen, och trots att vi hyssjades därifrån så verkade det som rätt plats för Martin...


"Papa Diops Taxi" - Martin tipsar! Riktigt spännande trafikäventyr!


... Skämt åsido. Tyvärr hann jag inte stanna länge utan pussade min herre adjö för att åka iväg och se på bio.
Sebastian hade nämligen bjudit med mig för att se Man of Steel.




... Som tyvärr inte alls var så bra och rätt långsökt. Allt jag kunde tänka på var alla specialeffekterna och animationerna som måste kostat miljoner, men som egentligen bara grötade till en redan ostadig story och långsökt händelseförlopp.

Jag tyckte alltså inte sådär super om den, trots att supermannen var med... Men dålig var den väl inte... Bara om man ser till hur bra den borde vara... (Nu ska jag sluta babbla).

 ---


Efter filmen tog jag mig hemåt, kröp ned i sängen med en stor kopp te och påbörjade min nästa bok - sista delen av deckartriologin Kråkflickan.

Åh, sommarlov!



3 kommentarer :

  1. Gud vad vackert du kan sminka med eye-leyner (hur stavas det?); lite kattöga liksom! Jag är toksämst på smink; jag klarar av att hantera 1. maskara, 2. rouge, 3. läppglans, mina 24 år till trots. Har till och med gått youtube kurser framför datorn för att lära mig, men det vill sig inte!

    Är indisk mat ditt favoritkök?

    O vad synd att filmen inte riktigt motsvarade dina förväntningar :/ Jag ser så fram emot filmen baserad på Håkans sånger! Hoppas den kommer på video snabbt som attans så vi utlänningar också kan se den =)

    SvaraRadera
  2. Ååååh jag tyckte INTE den var bra heller! Visste inte att det var 3D heller för det berättade inte Christoffer. Ville somna men ljudet var så högt så jag var tvungen att hålla för öronen... haha. I'm such a cranky old fart!

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt med boksommar! Läser du mycket deckare? Kan i så fall starkt rekommendera Linwood Barclays böcker. Går helt enkelt inte att slita sig [säger jag som har svårt för att läsa längre stunder]. Jag föredrar ljudböcker, o måla mandalas samtidigt. Så rogivande..
    Iiihh såååå söt uggletröja :3 fin mage med, tihi. Önskar att jag också skulle våga gå så..hm.
    Indiskt, det lagade jag igår :) Köpte Felix grytbas, har du smakat någon av dem? De är mums! Jag struntade i den överflödiga kycklingen o hade morötter o broccoli i istället. Med nybakade hemmagjorda naanbröd till..tack för det receptet!
    Grym du är med träningen!!! :D be proud! O visst är det underbart när musklerna visar sig..hähä.

    Jag befann mig i Danmark en vecka. I byn Lønsteup närmare bestämt. Vi åker numera dit varje sommar sedan 2006. Har även varit där de andra årsiderna, o firat jul där två gånger. Nu är lillasyster o päronen där o jag åkte hem i lördags kväll. Är ensam hemma o tar hand om huset o missarna :3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)