Lösenord

måndag, juli 08, 2013

Frukost på sängen och rulla köttbullar


Så ägnades de sista dagarna innan sommararbetets debut i ett lummigt område där min pojkvän bor, och en helg i sommartappning.

På lördagen väcktes jag upp och fick frukost på sängen!
Åh, så tacksam och bortskämd jag blev (så pass att jag till och med publicerar denna hemskt nyvakna bild på en hemskt ofotogenisk morgontossa).
Tillsammans med korsord och vitt te serverades jag min favoritfrukost: citronyoghurt med banan, russin och flingkrus tillsammans med en ostsmörgås. En så simpel gest som kan göra så stor skillnad: som får mig att känna mig så omhändertagen och älskad.

Eftersom vädret var så strålande fint, så bestämde vi oss för att gå ut på en promenad. Det var perfekt temperatur, som innebar att man kunde gå utan varken jacka eller innekofta.
Och med bara ben, givetvis!


Till middag var det Martin som skulle stå som kock, och vi hade bestämt att han skulle lära sig en traditionellt svensk rätt inför sin resa till Indonesien: 

Hemmagjorda köttbullar och hemmagjort potatismos. 

Så han fixade och donade, och så rullade vi några perfekt formade köttbullar fyllda med färsk basilika, spiskummin, salt och peppar.
Middag serverades ute på balkongen, tillsammans med den mindre hemgjorda ketchupen. Jag fick även reda på att potatismos i Martins preferens är mer som potatisklumpar, och inte krämigt som mos. Men smaken var det tack och lov inget fel på!
Efter maten blev det läsning, mys och serieavsnitt innan magarna kurrade igen för kvällsmål.
Jag gjorde i ordning två riktigt stiliga smörgåsar.


Så satte vi igång en romantisk film, som både jag och Martin sett fram emot att se.

Däremot märkte jag redan efter första tuggan att smörgåsar jag inte alls vad jag var sugen på denna kväll, så smörgåsarna sparade jag till senare och samlade ihop en skål med olika chokladsorter istället.
Min kropp var tydligen helt inställd på lördag och sockersug.

---


För övrigt har jag också blivit helt manisk över Betapet, som jag nu spelar oavbrutet på mobilen.
(Om det är någon där ute som spelar och vill utmana, så heter jag eowly). Kalaskul - speciellt för en ordnörd som mig!
3 kommentarer :

 1. Gud så mysigt! O vilken gourmet-mässigt högkvalitativ dag! Speciellt köttbullarna såg väldans smarriga ut! Jag fick en gång ett tips att man kan blanda in "Fransk löksoppa"-pulverblandning i köttfärssmeten, o det funkar jättebra! Blir väldigt saftiga bullar =) O frukost på sängen fick du också därtill! Ha nu en finfin måndag =)

  SvaraRadera
 2. Söt morgontossa ^^ nästan oförskämt lyxigt med frukost på sängen! Mmmmooos! Tycker inte om potatis i någon form förutom just mos. Men det måste vara mos, inte klump ;)
  Haha, så gör jag också ibland. Fixar i ordning någonting så fint så, o sen..."nä, det här vill jag inte ha".
  Men imorn, KLADDKAKAAAAAA! O inte vilken som helst, utan Fåtöljens!! Det kommer vi med största sannolikhet vara sugna på :D

  Tror absolut att egen grytbas blir grymt mycket godare..jag är dock inte lika haj på matlagning som bakning ^^ jag får öva lite på matfronten :3

  Sommarkram, imorn ses vi [!!] Gos

  SvaraRadera
 3. Nuu vill jag höra om hur första dagen på jobbet fortlöpt; har du överlevt? O så på tal om något helt annat; vad lyssnar du på för musik? =)

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)