Lösenord

lördag, september 22, 2012

Nattbus hos Emelie


Klockan blinkade 03:22 när Emelie trevande gnuggade sig i ögonen och vaknade upp ur sin dvala. Utanför stod natten fortfarande becksvart och hindrade ljus från att emergera fram till soluppgång. Än existerade emellertid inte ens föreställningen om gryning.

Med en missnöjd snörvling rullade hon ihop sig som en liten boll, grävde ansiktet i kudden och jagade efter mer sömn.

Tidpunkt 03:56 var Emelie fortfarande lika alert som för nattligt eviga 34 minuter sedan. Hon plirade ut från sovalkoven - ut över den dovsuddiga lägenheten - innan hon försiktigt ålade sig ur sängen och tassade in mot köket.

Kan man inte sova så är det väl onödigt att ligga och vrida sig, tänkte hon för sig själv snusförnuftigt när hon värmde upp en mugg varm choklad och bredde sig två smörgåsar. Så brukar farmor alltid säga.
Hon satte på TV:n på lägsta volym (som i kontrast till tystnadens dominans nästan skrek i det lilla vardagsrummet),
och ett avsnitt av Drop Dead Diva





Under lama och lättsamma klichéskämt surplade hon sin varma oboy, smaskade ostsmörgås och löste två ord ur det svåra krysset - i bakgrunden till det inre fnitter hon hörde som följd till att vara så (perceptionellt) radikalt super-busig.

Eftertexterna på serieavsnittet rullade vid 05:01, och då klickade hon försiktivt av TV:n, trippade tyst tillbaka till sängen, kurade ned sig under sitt favorittäcke och somnade.

Nöjd.   



6 kommentarer :

  1. Haha naw, tack du! Gäller bara vissa kjolar dock, eller klänningar, de måste vara utsvängda och markera midjan, eftersom att jag varken har midja eller höfter, haha. Men då är sådana kläder bra, som liksom framhäver de drag jag knappt har, för att skapa balans liksom!

    Från Monki, 250 kronor! Fanns i svart också tror jag :D

    Haha vilken söt liten sovhistoria, fint att du kunde somna om sedan ändå, tror inte jag skulle kunna det, om jag ändå blivit såpass pigg att jag gått upp, haha :)


    Och ja, det tog ett tag innan jag vågade visa mig utan smink för min man, haha. Töntigt egentligen, han tycker ju om mig lika mycket ändå, om jag ska tro på hans ord, haha.

    Och hörrö, när för tusan ska vi försöka styra fika? Är ju i Sthlm titt som tätt nu, minst 2 ggr i månaden i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Oj, gud vad jobbigt att inte kunna somna om då man vaknar mitt i i natten. Men du gjorde ju det bästa av situationen, tv + mat + korsord är ju en riktigt fin kombination.. ;)
    Sv: Jo, visst ska jag plugga vidare. Dock vet jag ju inte vad än, vilket skrämmer mig enormt. Men sedan antar jag att universitet inte riktigt är som gymnasiet, skola 08.30 - 15/16? ;P Så lite mer fritid kanske man har? Men jag kan ju ha fel, jag är ju inte där ännu...;)
    Kram <3

    SvaraRadera
  3. Det kanske var lite mat som krävdes i kistan för att kunna sova vidare, låter som ett mysigt nattbus ;)

    fick aldrig nått svar ifall det var okej att jag snodde din 3-lista, så jag gjorde det utan lov. tihi. Det var mitt bus ;)

    På torsdag ses vi och då ska du få veta allt om hanen. Det är dock bara en han-vän, som hade full förståelse för mitt instagrammande och facebookande, skönt ;) antar att martin är likadan?

    Ser fram emot att få läsa om er Söndag ikväll, PUSS

    SvaraRadera
  4. Vad underbart härlig att läsa att du faktiskt gick upp en sväng och gjorde något! :)

    SvaraRadera
  5. Hahah åh, det låter ju bara så himla mysigt alltså! Definitivt något att överväga om en själv skulle råka ut för samma sak! (Nästan så att man vill att det ska hända... nästan, hihih)

    SvaraRadera
  6. Testing, testing.

    Vilken mysig fredagsbrunch det såg ut att vara! Vad kostade det frukostpaketet, av rent intresse?
    Och vilket mysigt nattbus! Varm choklad på natten... gosigt värre! Ibland behöver man gå upp, äta något, strötitta på TV:n och sedan gå och lägga sig igen. Kroppen vet vad den vill ha! Fantastiskt, egentligen.

    sv: Gud vad bra att du tyckte om vykortet, sweetpea! I thought you'd might, tihi. Och jag ska dokumentera, I swear :) du är så söt. "Vi" består av dig och Isa för tillfället, haha. Ni är bra gulliga, ni. ♥

    Och visst gjorde den! Japp, resten av resans bröd kompenserade, dock har jag aldrig i hela mitt liv varit så sugen på grovt bröd som jag var när jag kom hem, haha.

    Jaaaa! Ett riktigt paradis. Japp, färsk persilja är nomsi. Jag gjorde faktiskt det bara en gång och blev massa avskräckt; galettes. Som crêpes fast den matiga versionen... smakade yllestrumpa. Jag skojar inte! Inte ens Lennart kunde äta av den (och han äter ALLT!). Fyfyfy. Sedan vågade jag inte prova något mer, haha! Sniglar, musslor och ostron fanns på menyn men nej tack, haha... Spelar hellre säkert och får något gott, haha.

    Coming right up, lovebundle!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)