Lösenord

tisdag, september 11, 2012

Isa-lunch med sushi och surdegsmacka


Idag har jag haft mig en alldeles ypperlig tisdag (som i vanliga fall är mina mest tradiga dagar..).
Jag vaknade upp - pigg och kry med bara en gnutta torr hals -
och kunde se fram emot ett förmiddagsbesök med min Isa-granne.





Hon kom alldeles lagom vid 10-tiden, och vi hann babbla bort lite mer än en timme (om vänner och skola och resor och bloggning) innan vi begav oss mot Globen och vår lunch.


Isa var extra fin i solskenet
 




 Vi spexade även till det med en gemensam bild (och mitt lilla huvud, alltså..)..


Isa suktade sushi, och själv har jag ju min favorit på Coffeehouse by George -
surdegssmörgåsen med mozzarella, tomat och örtolja (lite mindre fullvuxen och äter mackor, som Isa säger).





Och gudars, så gott det var!
Som att min kropp krävde mozzarella och surdegsbröd just idag.

Plus att Isa var så fin och bjöd tillbaka denna gång; så jag fick massa trevligt lunchsällskap och lunch - gratis! (vilket kap).


Tillsammans tog vi sedan tunnelbanan -
jag skulle mot Universitetet och grannen min mot Östermalm för hundpromenad, så vi sällskapade.






Till slut fick vi dock säga adjö, och på Psykologiska Institutionen underhölls vi psykologstundenter med en föreläsning om z-värden, normalfördelning, korrelation och linjär regressionsanalys. (Roligare hade man kunnat ha).




Psykologiska Institutionen



På vägen hem var det riktigt varmt och behagligt, och jag tog min favoritvända hem från Gullmarsplan.
Genom lilla parken (eg. vändplanen), där Isa-tossan faktiskt bor numera.

Så kan det gå.


"Lilla parken"



Nu installerar jag mig mest, kvällen kommer bidra med lite plugg i form av artikelläsning och sammanfattning, och kanske lite statistikräknande.

Fast mest längtar jag efter att kura ned mig, se på Drop Dead Diva och äta smörgåsar.
Smörgåsar får man faktiskt aldrig nog av.




10 kommentarer :

  1. Märkligt, jag hade ett sjukligt mozarellasug i lördags som resulterade i chiabata med tomat, mozarella och paprika till middag. För nej, mackor går inte att få nog av.

    SvaraRadera
  2. Men du, du passar ju svinbra i keps jö! Minns att vi pratade om det förut! Vilken mysig dag, jag vill också luncha med dig snaart :D Men jag håller med dig, mackor är bäst även om jag älskar sushi också hehe..

    Sv: Ska lägga upp receptet, eller ja hur jag gjorde indiskt imorrn om jag hinner :)

    Ja jag är verkligen sjukt glad över att jag hittat den här utbildningen, den har så mycket olika delar som kombineras som alla är intressanta på sitt sätt. Hoppas den fortsätter så.

    Haha ja exakt, ingen i min familj orkade någonsin laga mat på fredagar så det var alltid alltid pizza. Tacos kunde vi ibland äta på lördagar men det var inte så vanligt.. Åt nog pizza varje fredag från att jag var 7-8 tills hmm kanske då jag var 20? :P Helt sjukt egentligen att jag inte tröttnade, visserligen flyttade vi runt å besökte ju inte samma pizzeria alla år. Men ja det kan vara därför jag inte har så stort pizzasug numera helt enkelt..

    Tack, jag är nog inte helt nöjd.. Men ja måste få hjälp med htmlandet fattar noll just nu :P

    SvaraRadera
  3. Åh vilka fina bilder på fina tjejer! Jag har det jättebra i Nice öroninflammation och läkarbesök till trots. Idag ska vi till ett parfymeri! Grosses embrasses Emsi <3 miss you!

    SvaraRadera
  4. Ja! Ska bli massa mysigt!! I Grasse. Igår var vi i en gammal bergsby, hur fint som helst. Jaså? Ja då får jag se till att ta någon huvudvärkstablett kanske. Ska köpa massa goda tvålar hade jag tänkt!
    Och ja, så himla typiskt mig haha, vaknade igår morse i totalpanik; hörde ingenting och hela huvudet vibrerade och pulserade med ett väldigt lock för öronen.. Galet jobbigt. Så jag har minsann talat franska med inte en men två franska doktorer due to a minor misunderstanding haha.. Superkaos. Men nu är det bättre, fått antibiotika och så. Hoppas allt är bra med dig?

    SvaraRadera
  5. Mysdagen!!

    och jag har en känsla av att den där "parken" kommer vara sjukt läskig när det är mörkt ute i vinter. Vem vet vilka läskig typer som står och gömmer sig bakom träden??

    SvaraRadera
  6. Guuuud vilka dunder härliga bilder! På två supersöta tjejer dessutom :3

    Maaahw emlii, di gör mig generad Tehe :€

    Oj haha alltså vi tar det steg för steg. Jag som är livrädd för klister, fick börja med att kolla på en tejprulle och säga vad jag tänkte. Sen är målet att själv kunna slå in julklappar och att det blir en naturlig grej. Man kan tycka klister är äckligt men i mitt fall så får jag panik om jag rör på det. Sjuk fobi... Tur man kan skratta åt eländet ;)

    Haha det är skagenröra, himmelskt god!! Du måste testa!

    Jaaaa nu litar jag på dig Emliiii, vi ska rensa oss från skitpepsin eheheh :))

    SvaraRadera
  7. Haha oj det har vi verkligen inte?, tror jag.. :P fikar aldrig på vardagarna i princip å äter bara hemma då. Men sen jobbar ju Martin å bjuder oftast på fika (känner mig otroligt bortskämd) får ofta dåligt samvete för det faktiskt men ja.. Så det är mest jag som står för shoppingen men nu lär han vara pank eftersom han köpte så mycket nya grejer hihi :P
    Å ja fikat i sickla bjöd ju mamma på så, inte många kronor jag behövde spendera där inte.

    Tack, haha jaa :) Tycker du passar väldigt bra med din Martin också, mycket bättre än med din förra (om man får säga så :)). Det känns som om ni är mer liknande typ av person iaf.

    Jaa, jag vill gärna hitta billigare fikaställen än det däär.. Riktigt dyrt men ja värt pengarna för smakupplevelsen men ibland är det ju mer sällskapet man är ute efter.

    Jag tycker den är jättefin iaf, undrar just var jag har min keps, blev lite inspirerad hihi.
    Ja jo, hur har ni med lunchalternativ i skolan förresten? :) Annars kan vi ju alltid matlåde-luncha och plugga samtidigt eller något.

    SvaraRadera
  8. hihh oj vad mycket du hann med på en dag, ser det ut som iaf.. mmm sushi. så gott ju! en sån där macka skulle jag nog bara få ont i magen av, men blir sugen på den ändå såklart haha!

    SvaraRadera
  9. Surdegsbröd... Det är så gott så jag vet inte vad! Dock har vi det väldigt sällan hemma... hmm... Det får allt bli ändring på det framöver nu när du har väckt mitt sug efter surdeg.
    Sushi är ju inte heller helt fel, hade nog faktiskt valt sushi om jag fick välja, mackor och lunch hör inte ihop i min världsbild... x)
    Och en sån keps som du har, det är PRECIS en sån som jag letar efter. Har en idé att klä mig som en karaktär i en musikal, och då kommer en sådan keps behövas...
    Sv: härligt att du gillade idén! Det slutade med att de hoppade ifrån ett stup tillsammans, och det sista de hörde var näcktergalens sång. Dramatiskt med kryptiskt, för vem vet, de kanske kom tillbaka till den vanliga världen? :)
    Kram <3

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)