Lösenord

onsdag, september 12, 2012

Emelies glassiga kylskåp


Med hänvisning till tidigare Ben & Jerry's-inlägg, så tog jag mig idag tiden att kika extra på mitt kylskåp.

Min kylskåpsdörr är nämligen en hyllning till denne glassproducent och ett bevis för mitt glassbehov,
med en hel radda hemmagjorda magneter av glassburkslock - en för varje smak jag smakat.

Så istället för att snöa in mig på mina storfavoriter (Cookie Dough, Coconutterly Fair, Chocolate Fudge Brownie)
så tvingas jag gå sortimentet runt för att få alla mina magneter.

Och om jag äter dubletter?
Ja, då sparar jag bara burken och använder den som förvaring till fröer, linser, flingor och andra torrvaror i skafferiet.


Numera har jag 14 äkta burklock i olika smaker, men saknar som sagt ett par stycken.
Bland annat rynkar jag näsan för Fairly Nuts, Oh My! Applepie! och har ännu inte haft tillfälle att norpa någon av Core-smakerna.

Dock brukar jag vara lurig nog att fråga folk runt omkring mig som äter smaker jag inte gillar, att donera ett burklock efter välsmakande glassförtäring. Ibland har jag till och med fått lock hemskickat med posten.
(Jag har massa snälla bloggläsare, tehe.)


Så, ja. Mitt kylskåp är jag verkligen stolt över.
Antagligen det snyggaste kylskåpet i Sverige.4 kommentarer :

 1. Hihi mysigt, men hur håller du koll på vad det är i burkarna? Har du något särskilt system? :) Jag älskar att ha saker i burkar i skafferiet men föredrar dem av glas :P

  Sv: ja frukost är bäst, jag är ju rätt tråkig i vanliga fall men nu när jag inte har mobilkameran så fotar jag mer med den riktiga å då blir det lite roligare att ta fina bilder också :).. Scones är en favorit för mig faktiskt, vad äter du dina med? jag gillar nog ost och aprikosmarmelad bäst.

  Ja, jag skulle behöva en pluggkompanjon ibland. Tar alltid liiiite för många pauser när jag är själv. Men har blivit mer effektiv nu faktiskt. Men det är ju på avancerad nivå också så det är inga grupparbeten längre utan allt är bara individuell prestation.. Pust!

  Jaa sen kom jag på att jag ju tar fullt csn + lån och har jobb så, därav kanske lite mer pengar också.
  Neej det är ju supergulligt, jag tycker ju verkligen det. Även om jag inte träffat honom eller er tillsammans för den delen (det vore kul appropå)

  Vilken tur, då ska jag nog rota fram min :D

  SvaraRadera
 2. Och citygross som hade extrapris på äppelpajssmaken, jonathan hade säkert kunnat offra sig för dig men vi köpte ingen.

  Jo, det går förhoppningsvis bra. Känns lite tungt att operera när hon mår bra. Senaste dagarna har hon varit helt fantastiskt pigg och social och glad och det känns aningen jobbigt att veta att risken finns att det inte går vägen och att vi gjorde valet at operera fast hon inte led av det. Typ så.

  Surdegsbrödet på brunkebergsbageriet var inte dumt förresten. Och deras bullar... jag dör i ett hörn. Tur att Jonathans jobb ligger granne med deras filiaf på dalagatan.

  SvaraRadera
 3. vet inte än vad som är felet med min mage, om det ens är i tarmarna problemen sitter, men mår aningens bättre utan gluten iaf! lite svårt att baka glutenfritt ja... x) men det går, surdeg är nog lite svårt dock haha, att göra alltså... sedan håller jag mig helst till bakpulver, jäst är för jobbigt för magen :/

  och jag lovar att göra inlägg om serierna! :D

  gud vad roligt med magneterna, och burkarna i skafferiet. namnam, tkr omslagen är gulliga också!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)