Lösenord

lördag, december 11, 2021

Paris: Dag 4, Eiffeltornet och halvdan pasta

I fredags småduggade det när jag vaknade, så jag hann bara ut och vända. Jag hade ett möte vid kl. 09 för en föreläsning jag skall hålla i februari, och diskuterade med utbildningsansvarig kring hur jag skulle lägga upp föreläsningen. Därefter följde 1½ timmes patientbesök i sänghörnan. 


Till lunch: pizzarester med extra ost och basilika!


UFF så gott!!! 

När jag ätit upp tog jag mig ut på dagens promenad. Himlen hade klarnat och jag kunde åter ut och beundra de vackra fasaderna.


Hade sådana starka känslor under gårdagen när jag gick igenom 7e arrondissementet, så jag gick mot samma område igen.


Pratade med sjukling Emil i telefon, och grattade Ninni på sin 35-årsdag. 


Gick förbi ett julpyntat boulangerie, som råkar vara det boulangerie som Ninni & Stefan besökte ofta under deras vistelse i Paris - för 10 år sedan...


Hej hej, här är jag!


Gick bort mot Eiffeltornet som stack upp bakom hustaken och slog mig ned på en bänk i parken. Där skrev jag en sida i min dagbok och fick lite stilla solljus, innan det var dags att traska tillbaka.


På vägen tillbaka mot studion skrev Loïc och undrade om jag ville käka middag med honom ikväll. "Visst!" svarade jag. "Burgare, pizza eller pasta?" 

Lolo ville ha pasta, så jag googlade fram lite pastaställen och skickade till honom,


Men sedan måste en stanna och beundra hur gulliga små hörnbrasserier det finns i Paris ändå!


Kom hem och körde mitt sista eftermiddags-långkörarpass i Paris - fem besök (dvs cirka 2,5 timme) och sedan var jag klar!

Skulle bara möta upp Loïc utanför restaurangen - jag hade hittat en italiensk restaurang med fantastiska betyg, men när vi väl möttes upp utanför... Så var det stängt. Vi var tvungna att snabbt hitta en nödlösning, för jag var HUNGrig. 


Det blev en pastarestaurang i närheten som var fullsmockad med folk, och vi hade tur som fick ett bord med premissen "om ni är klara inom 45 minuter". Gud ja, om ni vet hur snabbt vi äter!


Loïc tog en pestopasta och jag en bolognese, Jag hade munnen full med bröd när han riktade kameran mot mig, men jag höll ihop! 


Pastan var halvdan. Alldeles för rinnig, och knappt någon köttfärs alls. De märktes att de hade snålat. Dessutom var personalen stressad, och vi blev frågade av tre olika servitörer inom loppet av fem minuter, om vi ville ha "dessert eller kaffe" på maten. Jag gav dem 3 av 5 i betyg på google, men efter ett syrligt svar av chefen i kommentarerna, så sänkte jag till 2 av 5.

Jag försökte betala igen men mitt kort strejkade än en gång, så Loïc fick stå för notan än en gång 😆 Vi skrattade åt detta, och sedan köpte jag honom två drycker och choklad på franprix istället (där mitt kort fungerar, tydligen).

Loïc hade med sig en specialgjord baguette till mig. Som ni vet är han bagare, och brukar ofta ta med sig ett par baguetter av sista gräddningen när vi ses. Denna gång hade jag skrivit och bett om "en baguette räcker, för jag kommer inte orka äta två"... Han gjorde istället en extra stor 😂


SER NI VILKA FINA BUBBLOR! Och så bred, dubbelt så bred som en vanlig baguette. OCH SÅ GOD!

Jag tittade på youtube, chattade i gruppchatten med Nattis, Vic och Emil innan jag somnade runt midnatt. Dagen efter var min sista dag här... 

2 kommentarer :

  1. Hoppas du kunnat ladda batterierna ordentligt där i Paris. Tänk vilken dröm du uppnått genom att kunna arbeta som psykolog från en sänghörna i din favoritstad och få betalt för att äta crepe som i torsdags :') Var bara tvungen att påpeka det då det förmodligen känns extra tungt att resan går mot slutet för den här gången med tanke på situationen hemma <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gulle du, vad bra påmint ❤️❤️ Hur mår DU?

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)