Lösenord

torsdag, juni 10, 2021

Regndroppen som var sommaren

I onsdags jobbade jag hemifrån - sista dagen innan kortsemester. För på torsdag (idag!) skulle jag och Emil åka till Gotland! 

Hursohaver påbörjade jag onsdagen med en morgonpromenad efter nattens regn. 


Kan inte hindra mig från att stanna vid syrenerna. Ställer mig på tå, lyfter näsan mot en stor lila klase och drar in doften. De är fortfarande blöta från natten och när min näsa nuddar dem rinner en vattendroppe ned längs sidan av näsan och ned över kinden. Sommar, tänker jag. 


Hemma äter jag turkisk yoghurt med banan, blåbär och havreringar. Och dricker te. 


Arbetar med digitala besök och äter äggmacka till lunch.


Eftermiddagen fortsätter med digital konsultation - min allra sista med barnmorskorna. Därefter pillra jag lite med mitt Mindler-schema för vistelsen i Paris (vill jag ha sovmorgon varje dag och börja sent? Eller varva? Kanske köra ett längre uppehåll mitt på dagen, så jag hinner ut på en promenad?). 

Lagom efter mellanmålet kom Emil och hämtade upp mig, och sedan åkte vi ut till Stigtomta och Stefan & Ninnis lilla torp. 


Det skulle grillas och Colin skulle få nycklarna inför kattvaktande. Vi hade med oss pepsi, vattenmelon-fetaost-sallad (min last i livet under sommaren), tryffelmajo, surdegsbröd, majs och tryffelkorvar.


Så fint att se Stefan & Ninni som verkligen boat in sig i sitt nya (tillfälliga) hem nu. De längtar till dess att de kan åka till Portugal. Och så har de köpt ny bil (fastän de har två fungerande). Det är en märklig impulsivitet som jag inte vet om jag ska frukta eller beundra.


Kl. 20 var det dags att åka hemåt - Emil hade inte packat inför Gotland och vi hade lite kvar att sammanställa. Vi tankade bilen, kontrollerade lufttrycket på däcken och så for vi hem; städade det sista, myste med Minou och hade väskorna klarpackade.

Kl. 06.10 skulle bilen gå mot Nynäshamn, och färjan mot Gotland. Min första Gotlandsresa någonsin.

4 kommentarer :

  1. Åh hoppas ni får fina dagar på Gotland!

    SvaraRadera
  2. Har heller aldrig varit på Gotland, men är säker på att ni har det supermysigt där nere! Ser fram emot att få följa med på era dagar där :)

    Angående Stefan och Ninni - är huset överlåtet till de nya ägarna och är det pga covid de inte kommer iväg än?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, huset är sålt och överlåtet! Just nu väntar de på andra dosen vaccin, sedan kanske de kan åka iväg en vecka eller två innan Stefans semester tar slut. Han har ju jobb här i Nyköping och de verkar inte kunna flytta på heltid förrän Stefan går i pension (som det ser ut nu).

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)