Lösenord

lördag, juni 19, 2021

Min sista dag 😭 (och Chrissys födelsedag!)

I fredags tog jag sovmorgon. Det var min allra sista dag pĂ„ BarnhĂ€lsovĂ„rden, och bara jag och Christina skulle vara pĂ„ plats. Dessutom var det Christinas födelsedag! Jag gick till jobbet med (de nya! mer storleksadekvata!) glasögonen pĂ„ nĂ€san i solskenet. Det var redan över 20 grader, trots att klockan bara var Ă„tta. 


Piffade till mig! Sista dagen - sista selfien pÄ kontoret.


Jag sjöng för Christina nÀr jag dök upp. Sedan började det gedigna avslutningsarbetet: rensa mailkorg, spara undan viktiga dokument, stÀda ur skÄp, packa flyttkartong, ÄterstÀlla arbetstelefon osv osv osv.

Klockan 12 hade vi dĂ€remot bestĂ€mt lunchdejt med Tomas, Christinas sambo. Det lustiga av allt Ă€r att Tomas arbetar pĂ„ Mindler (vad Ă€r oddsen?!), sĂ„ Chrissy skĂ€mtade om att det skulle bli en liten "överlĂ€mning" frĂ„n BarnhĂ€lsovĂ„rden och Chrissy, till Tomas och Mindler. 

Vi köpte lunch pĂ„ Ă€t (Chrissy och Tomas Ă€r lika torsk pĂ„ Ă€t som jag och Emil Ă€r) och hittade lĂ€mplig picknickplats. 


Anna Lindhs plats, blev det. Det var högsommarvĂ€rme och alltsĂ„ Nyköping LEVER hörrni! Det Ă€r helt sagolikt att bo i Nyköping under somrarna, tycker jag. 


Jag Ă„t friterad kycklingsallad. Efter vi Ă€tit upp fick Chrissy sin födelsedagspresent frĂ„n mig (lite smĂ„tt och gott frĂ„n Rituals samt en ljusstake). Samtidigt stĂ€llde jag tusen frĂ„gor till Tomas om Mindler och han svarade generöst. 

Chrissy och jag gick tillbaka till jobbet. Jag glömde visa det, men under gĂ„rdagen hade jag fĂ„tt mer presenter frĂ„n patientmammor... Kolla hĂ€r!!!! Jag fick en Ben & Jerry's (bara det 😭), ett kort och en gul tomatplanta. 


SĂ„ hĂ€r stod det pĂ„ kortet: 


GRÅTER 😭😭😭😭

Jag lyckas snart bli klar med att packa ihop alla mina tillhörigheter. Mitt kontor kĂ€ndes kusligt tomt. 


Jag sade adjö och grattis igen till Christina och vi ses igen!!!. Sedan började jag gÄ hemÄt, för sista gÄngen som anstÀlld för Region Sörmland. Det kÀndes mÀrkligt.

Mötte upp Emil och vi började förbereda för en middagspicknick..... NĂ€r jag helt plötsligt ser det hĂ€r meddelandet pĂ„ facebook. đŸ‘‡đŸ»


Flygplatserna i Paris strejkar... Men 1 juli... Det Ă€r ju JAG som ska Ă„ka dĂ„?!?! 😭 Inte nog med det: tĂ„gbolaget som gĂ„r till och frĂ„n flygplatserna skall OCKSÅ strejka... den 1 juli?!? 

Nog för att allt "Ă„tergĂ„r till det normala" och "Parisarna strejkar som vanligt" men alltsĂ„ NEJ. Jag fick direkt en Ă„ngestklump i magen. Allt riskerar att bokas av. 

Emil tog kommando nĂ€r jag blev mentalt frĂ„nvarande, och tog oss till en plats för kvĂ€llspicknick. 


"Den vackraste platsen i hela Oppeby", kallade Emil det. BenĂ€gen att hĂ„lla med. 


Jag hade gjort en kalkonsallad med bönor, soltorkade tomater och broccoli. Men tankarna for hela tiden till Paris och strejken, och jag hade svĂ„rt att stanna upp och vara i nuet. Jag tuggade maten som pĂ„ rutin utan att ens smaka pĂ„ den. 


Emil var stöttande, som vanligt (Ă€ven om han inte kan göra nĂ„got Ă„t saken). Jag utförde nĂ„gra egna mindfulnessövningar, och lyckades landa lite i nuet. KnĂ€ppte en fantastiskt vacker bild pĂ„ Emil; jag ler nĂ€r jag tittar pĂ„ den. 


PÄ vÀgen hem frÄgade Emil: "vill du stanna till och köpa godis?" .. "ah, pÄ godishuset i sÄ fall!".


Godishuset ligger pĂ„ andra sidan stan sĂ„ jag har faktiskt aldrig varit dĂ€r. Det fanns huuuuur mycket godis som helst, sĂ„ den dĂ€r "lilla" pĂ„sen vi menade att vi skulle plocka blev... erhm... 🙄

Vi kom sedan hem och tittade klart pĂ„ Lupin del tvĂ„. Att höra franska och se Paris pĂ„ skĂ€rmen gjorde det tyvĂ€rr inte lĂ€ttare att koppla bort. Jag satt snarare och lĂ€ste pĂ„ de franska nyheterna om den kommande strejken och vad den kommer att innebĂ€ra. Jag hoppas till gudarna att jag kan Ă„ka Ă€ndĂ„. 

4 kommentarer :

  1. Vilket fint kort! Och vilket kvitto pĂ„ vilken skillnad du gör! ❤️
    Du kommer kunna Ă„ka, mycket hinner hĂ€nda pĂ„ över en vecka! 🙏❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ❤❤❤
      Jag hoppas verkligen det!!! KĂ€nns sĂ„ sjukt viktigt (Ă€ven fast det klart rent pragmatiskt inte Ă€r det), sĂ„ jag orkar inte ens tĂ€nka pĂ„ att INTE fĂ„ Ă„ka 😱

      Radera
  2. HĂ„ller tummarna för att din resa inte pĂ„verkas ❤️ Och stort lycka till pĂ„ Mindler imorgon!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen ocksÄ! Men den hÀr ovissheten inför tar kÄl pÄ mig!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, sÄ skriv gÀrna emailadress hÀr!)