Lösenord

torsdag, februari 06, 2020

Pierrade med familjen Hjerp

Onsdag, käraste onsdag! Malins första dag tillbaka på jobbet efter en operation och nu var vi tre på plats! Och kolla hur Qt jag var!


Gick hem och tog en bild trots mulet väder.


Extra glad var jag idag, för jag hade bjudit in familjen Hjerp för tidig födelsedagsmiddag hos oss! Hade planerat pierrade med massor av gott, och även bakat efterrätt dagen till ära. Inbjudna var Emils far, bonusmor, lillebror, farmor och farbror (kan tyvärr inte skriva deras namn för då har jag givit svaren till typ halva quizet!).

De mötte mig med födelsedagssång i trapphuset, och istället för blommor fick jag en burk Ben&Jerry's inslaget i cellofan. PERFEKT JU. Jag fick även en kort som gav mig en gratis restaurangmiddag med hela bunten, mitt val av restaurang :')

Nedan ser ni Emils lillebror, farmor och farbror i soffan.


Vi dukade upp allt gott vi hade; marinerad lövbiff, pepparbiff, tre surdegsbaguetter, ostkuber att smälta, champinjoner, aubergine, paprika, potatisklyftor, fetaoströra och quesadillas.


Alltså sååå gott. Vi satt alla och lade på olika grönsaker och köttbitar, smälte ost och snackade om allt hejvilt.


Mest pratade vi nog om att Emils föräldrar och lillebror satsar på att flytta till Portugal i år, gärna innan sommaren är kommen. En rolig men också sorglig sak, så både jag och Emil är lite kluvna över det.

Frågar alltid mig själv varför vi inte gör detta oftare.... Men kommer alltid på det när det är dags att diska. 😅

Efter maten och massor av Minou-gos så dukade vi fram kaffe och kaka. Jag hade kvällen innan bakat mitt livs första banankaka! Luktade gudomligt.




Så vi slog oss ned med varsin kopp, kanelbullar (because KANELBULLAR) och banankakan



Var lite sur för att den var lite för svampig och kompakt. Hade kanske behövt mer än timmen i ugnen (eller så kanske jag borde köpt nytt bakpulver?). Äsch, god var den åtminstone, så alla tog minst två bitar var!

När klockan närmade sig åtta så började jag gäspa och Ninni såg det som en signal att börja röra på sig. Kramade alla en varm kram adjö i dörren, och tackade för en superb kväll.

Och vet ni? Imorgon, fredag, då blir jag hela 28 år!!!!!


16 kommentarer :

  1. Sicken pingla! Och eftersom jag nog inte hinner in och läsa eller kommentera imorgon - STORT GRATTIS i förskott, hoppas födelsedagen blir fantastisk!!

    ps. Har hört att februaribarn är absolut bäst *mvh annat februaribarn*

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK SARAH 😄🥰❤

      ps. Jag har också hört det!! *high five*

      Radera
  2. Så himla gott! Jag har dock inte tålamod nog för att göra varken detta eller typ fondue. VILL HA MAT NUUU JU, heh. Och! Tror inte att du skulle ökar på tiden på bananbrödet, tvärtom! Jag bakar minst ett bröd i veckan haha och jag har inne det 40min. Mer än så, så blir det svampigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, jo, jag vet. Men det är därför en sitter och naggar på brödet innan saker blivit klara. Och när de är klara över man på hela tiden så att det alltid är något som är klart :D

      Men detta är inte så mycket bröd som typ kaka? Så mycket socker och ägg i, liksom? Stod 65 min i receptet, så konstigt?

      Radera
  3. Vilken festlig födelsedagsmiddag! Jag tycker att bananbröd och banankaka brukar bli lite svampigt, men det kanske är jag som aldrig har ätit något lyckat bananbakverk?

    Har du ätit banoffee pie någon gång förresten? Det borde väl vara det perfekta bananbakverket för dig? Tar typ 10 min att slänga ihop och är jättegott!

    Spännande (men också lite hastigt...?) med flytten. Jag har fått intrycket av att Emil (och du?) står dem ganska nära, det känns som att ni umgås ganska mycket i vardagen? Åtminstone är ju Portugal närmre än Florida (och det verkar jättefint i Portugal ju!). Och modigt av dem att våga testa något nytt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men jag har ju aldrig bakat (och aldrig ätit?) bananbröd/kaka vad jag minns, så det kanske är jag som fått det om bakfoten? Men jag tycker nog den såg bättre ut "i kanterna", så insidan var nog lite svampigare än nödvändigt....

      åh, jag har tänkt på att det skulle passa mig perfekt!! Men faktiskt inte smakat. Hur "slänger du ihop" det? 😄

      Väldigt hastigt! Det är det jag och Emil reagerat på - de har så snabba svängar och en vet liksom inte var det landar. Men håller med om att vi får vara glada att de lämnat sitt intresse om Florida bakom sig 😊👍

      Radera
    2. Jag brukar utgå från typ det här receptet: https://www.coop.se/recept/banoffee-paj. Men jag brukar inte ha tålamod att vänta på att det ska stelna i kylen, men det brukar bli gott oavsett! Och tycker att hasselnötter som topping är överflödigt, lite kakao eller riven choklad blir gott nog! (Det går finfint att varva de olika ingredienserna i glas eller skålar också, om man inte vill göra i form)

      Radera
    3. GUD, så gott det låter!! Men synd bara att karamelliserad mjölk är så dyrt!

      Radera
  4. Har inte bakpulvret ställt till det för dig förut? Köp nytt isf! Har det tappat jäskraften lär ingenting du bakar av det bli bra. ;) Vill du veta om det fortfarande har jäskraft kvar ska du "blanda en tesked bakpulver tillsammans med en knapp deciliter kokande vatten. Om det "bubblar entusiastiskt" har bakpulvret inte tappat sin effekt" enligt vad jag kopierat rakt av från en hemsida.

    Och Grattis i förskott! Ifall jag inte kommer åt att gratta imorgon. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jo, men pannkakorna. Men jag vet ju som sagt inte om jag bara hittar på det som en dålig ursäkt för att jag är en dålig bagerska?? 😂 Men jag ska testa ditt trick - smart!!

      Tack Anna Maja! ❤❤

      Radera
  5. Grattis grattis på födelsedagen!! Hoppas att jag får läsa ett nytt inlägg senare, är alltid en lika trevlig överraskning :) hur firar du idag? Jag tänker mig att du är en person som tar din födelsedag på stort allvar, eller? :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahah, japp! Från att inte alls ha gillat min födelsedag i tonåren har jag nu på äldre dagar börjat älska den! Vi ska till Mariefred ikväll :D

      Radera
    2. Vad härligt! Önskar dig en fin dag!

      Radera
  6. Jag har aldrig själv bakat banankaka men jag har smakat några gånger och det har alltid varit svampigt. Det kanske är meningen att det ska vara så?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att du säger så får mig att må lite bättre!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)