Emma och Fredrik har varit där tidigare, så det var med dem vi beslutade oss för att testa. För två veckor sedan gick Emma in för att boka bord och... Fullbokat. Varje. Dag. Fram. Till. Mars.
Jävlar i min låda.
Emma satte upp oss på reservlista för denna lördag och fick instruktionen "vi hör av oss samma dag om ni får ett bord"... Så i hela två veckor gick jag runt och hoppades, peppade och önskade! Vi hade bestämt att vara redo att åka kl. 14 mot Stockholm I FALL ATT vi skulle få ett bord, och gjorde oss således i ordning.
Tack och lov är Emma en handlingskraftig kvinna, och både mailade och ringde för att försöka snatcha åt oss ett bord. Och vet ni? Hon LYCKADES! (okej kan ha funnits en spoiler-alert i rubriken väl medveten).... Jag tjöt ett ofrivilligt glädjetjut när hon skrev de goda nyheterna.
Kl. 14 åkte jag och Emil och tankade bilen, hämtade upp våra passagerare och så styrde vi mini cooper:n mot Stockholm.
Kl. 15:50 stod vi utanför den berömda restaurangentrén och beundrade fasaden.
Vi klev in i en lobby som var inredd med röda mattor, stora ljuskronor och stilrena fåtöljer.
Vi hade fått bord kl. 16 (ja, absolut tidigaste middagsbjudningen. Men som reserver så klagar jag icket!). Vi inväntade att hovmästaren kom för att leda oss till vårt bord.
Så blev vi ledda in i lokalen, och alltså... Wow.
Stort, rymligt, högt till tak med stuckatur och vackra vägg- och takmålningar. Det måste varit en gammal teater som de byggt om (notera balkongen till höger i neder bild). Helt vansinnigt maffigt. Som att gå in i en konstverk.
Sällskapet poserade (någorlunda) fint! Förutom Fredrik som missuppfattade direktionen och tittade på Emma istället. Och Emil som ser ut som en jätte i jämförelse.
Vi
Till en början fick vi in en liten tallrik med färska bitar parmesan, bröd, grissini, olivolja och salt. Har jag sagt att jag älskar restauranger där en får gratis smårätter innan maten? Så bra restauranger.
Vi valde att dela på två förrätter. Båda paren tog exakt samma sak att dela på; friterade tryffel- och risottobollar samt vitlöksbröd med basilika och chili...
Till varmrätt tog både jag och Emil det som vi längtat efter; deras beryktade tryffelpappardelle.
Pappardelle med tryffel, karl-johansvamp, persilja och parmigiano reggiano.
PLUS att de rev färsk tryffel över rätten när den väl kommit till bordet.
Alltså herre min skapare. Det var så gott. Så gott! Så gott! Helt i linje med mina förväntningar, och jag blev SÅ nöjd. Sjunde himlen, typ.
Vi satt och diskuterade betyg (jag gav 9/10), och kunde lätt kvala in denna pasta på min topp 3-lista över tryffelpastor jag ätit. (Bästa är fortfarande aubergines vita tryffelpasta, två den vi åt i Italien och denna kom trea!). Men snacka om att vi var mätta efteråt....
Vi åkte hem i bilen, fyra matkomiga gourméer, nöjda efter en magnifik middagsutflykt. Detta är en middag jag sent kommer glömma! (och inte heller notan på 1700 kr som följde....)
Väl hemma bestämde jag och Emil oss för att köpa en foderautomat till Minou. Lille grabben har börjat kräkas små genomskinliga mängder på tom mage när det går för långt mellan måltiderna (trodde vi), och för att inte behöva stiga upp kl. 03 på natten för att ge mat så tyckte vi att detta kanske var en värd investering. 1300 kr bort där med. Dyr helg, det här!
Minou fick vara med och välja. Vi valde en som går att styra via app och som har en kamera så vi kan se när han får mat. Alltså dagens teknologi, va!!!
Men nu i efterhand kanske det inte är pga den tomma magen han kräks - vi har fått lika olika bud men något är det som krånglar.... Kanske har han en känslig mage, kanske är han allergisk mot något (i och med klådan och såren i örat tidigare). Vi har ingen aning. Hoppas bara vi får bukt på det snart...
Ps. Han kräktes lite kl. 04.10 samt kl. 08.35 trots att han fått mat där emellan.
Ps2. Sorry for TMI.
Jag bokade bord innan jul tills i slutet på mars 😂 helt sjukt!! Haha men men. Jag har varit där en gång innan och KLART värt att boka igen 😍 nu ska jag ta med mig Sebbe på en av årets tolv dater. Han fick det i julklapp hehe. Sen kommer det säkert bli fler men känns lyxigt att ha tolv grejer inbokade :-)
SvaraRaderaHAHA du ser!!! Det är verkligen helt sjukt!
RaderaMen vad fina ni är! <3 Vad är favoriten på L'Avventura hittills då? Vad har ni testat mer? Berätta om din första upplevelse av det, är du snäll!
Kattkräks är väl inte så äckligt känner jag. Lite som bebiskräks. Fast bebiskräks är kanske ännu mindre äckligt, eller så är det bara jag som är så van vid det :P
SvaraRaderaPastan såg GUDOMLIG ut! Men vad kostade en varmrätt egentligen? Hoppas att 1700 var för er alla fyra (och inser att det nog inte var fallet för det är ju vad det hade kostat på en vanlig restaurang..)
Neej, så äckligt är det väl inte. Speciellt eftersom Minou inte kräks upp varken hår eller mat, utan det är bara genomskinligt och luktar inte. Men synd om stackarn!
RaderaJA DET VAR DEN! Pastan i sig var inte sviiindyr (300kr typ), men det var ett glas vin för 170 kr och så massa smårätter för en hundring styck... så drog det iväg! Men det var faktiskt 1700 kr för alla fyra (och då valde jag och Emil att inte ta någon dricka alls pga priset, haha! Annars hade det lätt gått över 2000...).
Emelie det där är ju jättekonstigt! Gå på fin restaurang och så inte ha nåt gott att dricka till - knäppis!! Motivera gärna det här haha
RaderaJag tänker då INTE betala 35 kronor för en liten glasflaska cola zero när en kan köpa en PEPSI MAX för 6 kronor på ICA precis efteråt!!!!!
RaderaSåklart det är synd om honom! Menade mer att det inte är så äckligt att läsa om, som respons på din "too much information". :)
RaderaDå kändes det ändå inte hutlöst. Och 35kr för en dricka tycker jag brukar vara standard på restauranger. Nu dricker både jag och min sambo helst vatten ändå, så brukar inte ens fundera på att köpa. Däremot kan jag bli lite provocerad de få gånger man är på en restaurang som TAR BETALT för vattnet. Typ "isvatten 5/10kr". Inga pengar visserligen men det är en principsak. :P Och vinet kändes dyrt, men jag hoppas det var ett lite finare vin som var värt det smakmässigt för drickaren. ;)
Haha, jahaa! men jag kan inte utgå från att folk är så icke-kräkmagade som vi är, så jag får försöka sätta en disclaimer ändå ;)
RaderaJa, det är väl standard på restauranger, men varför betala så mycket? Så himla onödigt! Och att de tar betalt för vatten är skandalöst. Jag säger alltid "det räcker med vatten, tack. Kranvatten alltså!" så att jag slipper, haha. Annars är det lätt att de ger en flaska bubbel eller stilla från flaska som kostar 50 kr (har hänt i Paris...).... Men att de tar betalt för kranvatten har jag aldrig varit med om!
Den där maten ser ju himmelsk ut!? Är så otroligt sugen på tryffel, äter det så sällan. Vad har du för åsikt om tryffelchips förresten? Älskar tryffel!
SvaraRaderaStackars stackars Minou. Och er också som får dras med hans krämpor... Hur planerar ni att gå vidare? Ska ni göra en allergiutredning eller något liknande på honom?
ÄLSKAR tryffelchips!! Gårdschips egna. Magiska! Omöjligt att inte älska tryffel.
RaderaOklart än så länge. Vi avvaktar nog med allergiutredning (för det är kostsamt och oklart om det ens är värt att påbörja det). Vi tar det steg för steg. Börjar utesluta hans råmat, och om inte det fungerar testar vi byta foder mot känsliga magar. Efter det får det väl bli allergiutredning (=egenligen bara att vi byter mot allergifoder i 8 veckor och han inte får äta eller tugga på NÅGOT annat under den tiden)… Men det är så drastiskt!
Det låter som en bra plan! Du får uppdatera om hur det fortlöper <3
RaderaNu har han enbart ätit torrfoder i sex dagar och inte kräkts en enda gång!
RaderaKul att det blev av! Och ni måste nästan varit dom första på plats? Ser jättetomt ut på bilderna!
SvaraRaderaOch vad jobbigt med allt kring Minou! Hoppas ni får bukt med allt! Men tänker att det kanske inte är så konstigt med lite olika krämpor när han är så pass liten, att han ”behöver” ha lite olika precis som barn behöver för att utveckla ett immunförsvar, eller? Vild gissning kanske! 🙈
Haha, ja, vi kom precis vid öppning och kom in i lokalen först. Men bara minuten efter var flera bord tagna, så jag hade tur som fick en så folktom bild!
RaderaJag gillar den teorin! Den låter skonsam och normal och inte alls krånglig, haha :D
NICE har ätit där förra året, svingott! Tog dock inte tryffelpastan utan en annan, vodkapasta, fanns den kvar?
SvaraRaderaJa! Den finns också! Men vi alla var så inställda på tryffelpastan att vi valde att inte ta vodkapastan. Men jag har både hört bra om den, sett bra om den och kanske kanske skall testa om jag någonsin får möjlighet igen :))
RaderaHar själv en katt med kycklingallergi och tydligen är kyckling och fisk det som katter oftast utvecklar allergi mot. Själv valde jag också att vänta med allergiutredning och började istället att utesluta kyckling (fisk har jag aldrig gett honom) och då försvann hans symptom direkt.
SvaraRaderaTror faktiskt att det kan vara det! Han fick kycklingvåtfoder samma dag han kräktes... Så idag gör jag ett experiment och ger honom kycklingfoder igen för att se om han kräks. I så fall känns det som att jag har hittat där skon klämmer!
Radera