Lösenord

söndag, december 08, 2019

Moffkväll med en hejdundrande ost- & charkbricka

I lördags hade jag och Emil slagit på stort för en hejdundrande ost- & charkbricka! Och med hejdundrande menar jag att vi hade 1) allt vi älskar, 2) lite dyrare sorter än vanligt och 3) extra tryffel!


Alltså JA! 


Förutom våra vanliga ostar (prima donna, gruyère och rökt cheddar) och så hade vi extra fint chark i form av tryffelbresaola, tryffelsalami (en dyrare sort) och serranoskinka. Vi hade min hembakta surdegsbaguette med kryddor av anis och fänkål, digestive och tuc-kex, två olika sorters cream cheese och så tryffelcrème och blåbärsmarmelad.


Med pepsi max, västkustchips, lindt-choklad och noblesse.

Kan säga att jag var så DJÄVULSKT mätt efteråt... Men kunde inte hjälpa annat än att sitta och smälla chips och choklad. 


Vi tittade på typ fyra avsnitt av Vår tid är nu. Helt sålda på den serien. Lille snutten låg på oss så fort möjlighet gavs och sussade så att han snarkade. Det är uttröttande att ha tratt, javisst.

Vid midnatt kröp jag till kojs, helt utmattad och matkomig. Lyckades dock värma en kärleksbulle från frysen precis innan läggdags, som bröt av mot de salta chipsen. "Åh, vad härligt det har varit att moffa med dig ikväll!" sade Emil, och jag kunde inte annat än instämma. En ovanligt dyr, men helt magisk kvällsmoff!

2 kommentarer :

  1. Alltså GUD vad gott! Har haft cravings efter ostbricka i evigheternas evighet nu så känner verkligen att vi får köra på samma koncept som ni (minus charken pga vegetarianer) snart. Är nyfiken på tryffelcrémen, tillför den mycket? Har du testat att ha den i annan matlagning också? Tänker att man borde kunna göra en grym tryffelpasta med den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså, det skulle jag nog säga faktiskt. Tryffelcrèmen blev lite överflödig med allt tryffelchark. Men däremot var tryffelcrèmen en SUCCÉ i den där tryffel-mac-n-cheese-n jag gjorde!! Så jag ska definitivt fortsätta använda den i vissa såser!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)