Vilken visade sig vara en passande meme att skicka. Dagen på jobbet var KaOzZz. Malin och jag skulle hålla utbildning, men helt plötsligt var lokalen vi bokat avstängd och frukostbokningen borttappad. Och alla anmälda skulle dyka upp inom kort, och vi hade knapp tid att finna ny lokal och ordna med fika. *SUCK*
Hade kunnat klaga tusentalt mer om igår men jag släpper det och fortsatte till att jag under dagen började känna att mina bihålor ömmade allt mer. Sved och tryckte och var varma. Jag tog en Alvedon för att orka stå och hålla föreläsningar sista biten, och när jag traskade hemåt kände jag..
"Åh, jag vill bara krypa ned i sängen med en burk glass och en varm kopp te...."
Så det var det jag gjorde! Jag fullständigt struntade i bolognesen på spisplattan som kokat sedan igår, placerade den i kylskåpet till en annan vacker dag och grävde istället i frysen efter guld. Fann guld.
Emil ville mer än gärna joina i mitt sjuklingande. Han tog sin favoritglass och så tittade vi på senaste veckans avsnitt av Paradise Hotel i sängen.
Åh, så mysigt det var! Precis vad jag behövde. En kväll i sängen med glass och bra serier. Och lite chips att runda av med *wink wink*.
Jag somnade tidigt, och när jag vaknade imorse (fredag) så mådde jag ändå helt okej. Inte toppen, men inte sjukanmäla-mig-sjuk heller.
Så jag håller ut till helgen! I helgen har vi massor av moffplaner!
Något jag alltid undrar över när du lagar mat är att du skriver att det "kokar i tre dagar" eller "kokat sedan igår". Står det och kokar så länge? Har du spisen igång hela tiden? Eller har du något crockpot liknande? Så många frågor!
SvaraRaderaUndrar detsamma! Skulle aldrig våga lämna en gryta hemma... Krya på dig förresten!
RaderaJag brukar alternera mellan spisen och ugnen. Ugnen vågar jag ha på längre tider och även när jag inte springer runt i köket (säg över natten), spisen har jag alltid på när jag står i köket eller är i närheten liksom. Men om jag lämnar hemmet och ingen är hemma brukar jag stänga av dem oavsett, och sedan låta det koka vidare på "eftervärme" till dess att jag är hemma igen och kan sätta på den. Det brukar rulla på finfint :D
RaderaDet låter rimligt! Kanske vore värt att testa det :)
RaderaJa, men kör! Jättebra sätt att hålla liv i långkok :)
RaderaAh, då förstår jag. Jag hade nog aldrig kunnat vara okej med "låta det puttra på eftervärme medan jag är borta". Jag är alldeles för nojig för dålig mat och hade fått för mig att den skulle bli dålig om jag låter den kallna och sedan börjar koka det igen. Men ni har ju uppenbarligen klarat det hur många gånger som helst :P
RaderaHahaha, fast klart en kan värma upp mat igen utan att den blir dålig? Hur gör du annars med matlådor och annat?
Raderaoch oftast om den står på eftervärme har den inte ens kallnat när jag väl sätter på den igen, bara svalnat lite :)