Lösenord

onsdag, mars 27, 2019

Glassrecension: Sia Morotskaka

Mars har verkligen varit glassnyheternas månad. Ännu en av de nyheter jag försökt spana efter i glassdisken har varit Sia-glassen med smak av morotskaka. Som ni vet är jag helt såld på red velvet, och dess lite liknande svenska motsvarighet - morotskaka. Trots att GB-glassen var en flopp, så hoppades jag ändå att denna skulle lindra min besvikelse en aning.

Sia Morotskaka
Gräddglass med smak av morotskaka, morotssylt och kakbitar


Smak: 5/10
Jag börjar gräva ned i glassen som ser ut som vaniljglass, men lite mer orange-tonad. Den smakar... Ja, morotskaka. Lite kanel, lite kardemumma, lite syrlighet men fortfarande en söt bas. Jag tycker den är god, men inte spektakulär. Efter ett par tuggor blir den däremot platt och tråkig, och morotsbitarna delger ingenting. De är bara fina.

Utseende: 2/5
Mja. Ser väl helt okej ut. Saknar en häftig swirl av något slag, men mer kan en väl inte förvänta sig.

Tillgänglighet: 2/5
Svår att hitta i Nyköping. Har letat en hel del, och hittade den nu i en privatägd ICA-butik. Kommer säkerligen inom kort att finnas överallt.

Upplevelse: 4/10
Smaken överträffade upplevelsen, men sanningen är ett efter halva så är den tråkig. Smakar ingenting längre. Det finns ingen riktig sås i, så den är väldigt enformig. Det finns små små bitar av (vad jag gissar är?) morotskaka, men de är kalla och torra och är enbart ett störningsmoment i glassen (precis som med GB-glassen). Denna är uns bättre - enbart för att glassbasen faktiskt gick att äta av.

Totalt: 13/30

Jadu. Det verkar som att morotskaka göra sig bäst i kakformat. Två morotskaksfloppar på mindre än två veckor..!

2 kommentarer :

  1. Dock övertygad om att om b&J's gjorde en morotskake/red velvet-variant skulle den få högre poäng!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo... Det är väl det som svider mest: ATT DET INTE FINNS HÄR I SVERIGE D':

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)