Lösenord

fredag, september 02, 2022

Semestervibes med brunch, bröllopslokaler och pizza

Semesterveckan fortsatte med många spännande ärenden, uppdrag och äventyr! En av dagarna var jag klädd såhär. 


Vi åt brunch på stan, på ett relativt nyöppnad ställe med fantastiska söta kreationer. Amerikanska pannkakor, crêpes, mini-pannkakor, milkshakes, osv osv osv.... 


Jag åt en gigantisk crêpe med biscoff (!!!) och Emil åt amerikanska pannkakor med nutella, banan, kiwi, glass och grädde.

Vissa dagar har vi haft visningar av olika bröllopslokaler! JA, eller hur, SÅ KUL! Vi har varit både i Trosa, och senast i Katrineholm på Dufweholms herrgård. 


En extremt vacker plats med den mest drömmiga vigselplatsen... Och mingelyta ute på vattnet. 😍


Insidan var också väldigt fin, men inte lika spektakulär som vi kanske hade hoppats. Men det är något särskilt med dessa gamla herrgårdar, visst?




Det fanns flera rum med olika färgteman. 


Emil blev lite extra kär i detta, som var ett gammalt bibliotek. 


Vi åkte hem, och i bilen betygsatte vi de olika lokalerna vi hittills tittat på. Denna röstades som fin, men inte som i toppen av de vi nu väger mellan. 

På vägen hem plockade vi upp de två pizzor vi beställt, från Lorres. Av en lyckosam slump (och trevliga pizzabagare!) så fick vi en EXTRA pizza 😍😍


Och vi åt den framför TV:n i soffan. Har ni förresten sett hur fint vårt vardagsrum blivit nu?


ÄLSKAR det!!!! Och lilla 'nousen i soffan också, vår goseplutt 🥰


6 kommentarer :

  1. Vardagsrummet har verkligen blivit superfint! Sån känsla för inredning du fått sedan flytten :)

    Tycker herrgården såg supermysig ut med de olika rummen och känsla av tidigt 1900tal. Kan på riktigt känna känslan av sammetsstolssitsen i Emils bibliotek😅 Kommer ni ha många gäster?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aw, tack!! Vi kommer ha ett rätt litet bröllop, med runt 35-40 gäster...!

      Radera
  2. Vilken mysig semestervecka ni verkar ha haft <3 Att det liksom finns både lugn och ro och lite spretiga aktiviteter, så att det blir mkt innehåll men inte så mkt stress (eller ja, vad fan vet jag haha, men känsöan jag får i inläggen)... Och bröllopsspan! Så himla spännande, vill veta allt!! Hur ser planerna ut så långt? (eller, vill du dela?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahha, det låter som en helt korrekt bedömning!
      Planerna är så himla oklara, men delar gärna med mig det lilla vi vet... Önskat datum: 3 september 2024. Gäster: 35-40, mest vänner, inte så mycket släktingar. Ett rustikt men ändå charmigt och fint bröllop, borglig vigsel utomhus gärna, pengar på bra mat och fotograf, mindre på DJ och alkohol. Tema... Vitt. Emil är inne på lila, jag kan kanske kompromissa med ljust lila, haha! Vad har du för tankar, rent spontant, om du tänker vårt bröllop? Något särskilt som skulle passa oss?? 😍

      Radera
    2. Här måste jag få lägga mig i! Ett Ben and jerrys-stånd med b&j-buffé 😁

      Radera
    3. Men åh. ÄLSKAR ordet "rustikt". Så otroligt bra, tror det kommer bli lysande. Min äldsta vän gifte sig i augusti med ca 30 gäster, vilket inte alls kändes så litet som jag hade trott, snarare bubbligt och intimt samtidigt. Och vilken spännande fråga, lyxigt att få den! Jag tänker ju att ni skulle kunna jobba små personliga touches, utifrån att ni har så mkt traditioner som par, att liksom väva in dem i bröllopet. Vet inte exakt vad, men liksom i val av maträtter kanske man skulle kunna göra nickningar till era stammisställen, eller favoritglassar/choklader, spel ni brukar spela osv. Liksom, crèpes, B&J, Söderköping, ÄT, hotellen ni stammisat på, Paris, spelkvällarna, Emils tv-spel (turnering?), osv? Äsch, ni kommer få det toppen! Och lila, sjukt bra färgval av Emil, röstar för att ni kör! :D

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)