Lösenord

torsdag, september 01, 2022

Första dagen på sista semesterveckan!

I måndags började Emil och min sista semestervecka. Vi tog två veckor i början av sommaren, och nu en vecka i slutet (okej, jag småjobbade vissa halvdagar men inte mer än så). Denna måndag klädde jag upp mig för att vi hade beslutat kulinariska äventyr! För att åka runt och äta gott, det är vad vi är bäst på 😎


Första stoppet: Gelato Sternerborgs choklad. Den godaste glassen i hela Sörmland. Min favoritsmak är deras "gräddglass" som är den svenska motsvarigheten till fior di latte.


Efter att ha ätit varsin stor var vi ändå inte helt nöjda... Vi valde att ta varsin liten pint med Kardemumma och Vit kaffe. Kardemumman var gudomlig! Den smakade precis som kardemummabulle.


Vit kaffe var en helt vit glass där kaffebönor legat och dragit i mjölken, och sedan filtrerats bort. De beskrev den som "kaffe utan det beska". Emil gillade den mycket. Jag gillar inte kaffe öht 🙈

När vi ätit två glassar så var vi redo för nästa anhalt. Vi åkte drygt 45 minuter för att komma till Saltå Kvarn, bageri och café. Där tog vi fika!


En smörgås på vallmofralla, en sockerbulle och en kardemummabulle. Jag älskar att jag fått Emil helt såld på kardemummabullar nu framför kanelbullar. För helt ärligt är kardemummabullar överlägsna!

Jag köpte med mig lite mjuka rabarbergodisar. 


På vägen hem imponerade Emil på mig. Han har verkligen tagit till sig min önskan om att jag ska vara mindre drivande/planerande/projektledare, och att han ska ta för sig mer och ta mer initativ. Helt plötsligt sade han "vi åker till Stendörren!" och så svängde av tre sekunder innan avfarten. Så istället för att åka hem tog vi en avstickare hit. 


Stendörren är ett naturreservat, som är så vackert med sin skärgård, sina hängbroar och sina fina badställen. Vi tog en liten promenad ut på en av öarna, satte oss ned vid vattnet och löste korsord, kramades och njöt av stunden. Det var alldeles perfekt väder.

På kvällen hade vi bokat tid för att käka med Malin och hennes nya partner Johan. Vi åt middag på Rökeriet. 


Jag tog en vansinnigt god laxsallad (som sist!) och vi hann diskutera allt om framtida drömmar inför bröllopet, pågående drama och annat smått och gott.

2 kommentarer :

  1. Så mysigt att läsa bloggen igen <3 och vad otroligt fin du var i den gröna kjolen! Ser dig i en stickad tröja i den gröna färgen till hösten, super snyggt :*

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA jag har faktiskt en sån!! Vilken är din bästa höstfärg, Liv?

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)