Lösenord

tisdag, augusti 23, 2022

Egentid och fredagspizza

I fredags vaknade jag upp och fick för mig att påbörja ett projekt jag haft i huvudet ett tag. Jag, som är 0% händig, tänkte måla om våran tavelram, från svart till vit. För att den ska matcha i sovrummet lite bättre!


Det blev (som vanligt när jag gör något) lite kladdigt, lite halvdant och lite ivrigt. Men tre lager senare så blev jag ändå nöjd! (ni får se bild senare i bloggen). 

Kl. 10 var det dags för jobb. Bästa kollegan närvarande. 


Jag jobbade halvdag denna dag (lyx!), och sedan gick jag in till stan för att leta förlovningspresent till Emil. Kan ni förstå att vi svart varit förlovade i ett år? Det känns verkligen inte så. 

Till middag hade vi bokat varsin pizza från Lorres, som nu kommit igång med sitt hobbybakande igen. Vi tog varsin maggan. 


THEM PIZZACRUSTS. De blir verkligen bara bättre och bättre.


Vid 18 skulle Emil iväg och hänga med Andreas och ha ölprovning i stan, då det var festivaldagar på gång. Jag valde att vara hemma och ta det lugnt, och få lite egentid. 

Bland annat gick jag ned till vattnet och satte mig på en av de stora träfåtöljerna. Tänk att gå på en promenad i bara tofflor. Det känns somrigt. 


Och i linne och shorts utan kofta eller någonting!


Jag gick in när det började blåsa lite svalare, och tittade på Netflix. Vad gör ni när ni är själva och gör vad helst ni vill, utan förpliktelser?

9 kommentarer :

  1. Det är galet vad tiden går fort! Vilket datum är det? 😍

    Hur långt är det till vattnet ifrån er? Så himla rofyllt det ser ut 😍 Jag har inte egentid ofta. Snarare aldrig 😂 Men dom få gångerna jag haft det så brukar jag köra en stooorstädning. När inte Tomas eller Elsa är hemma så kan man verkligen röja järnet! Älskar det samtidigt som jag också hade velat finna ro och bara typ rita eller lyssna på en ljudbok men det är svårt och känns onödigt på något sätt..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi förlovade oss den 3 september 2021, och tiden går såååå fort... Ja, det vet ju du med lilla Elsa!

      Vi har 60 meter till vattnet och ser det nääääästan från huset (om en står lite mer åt sidan). Så det är suuuuperlyxigt!
      Onödigt? Verkligen? Jag hoppas du hittar tillbaka till det, jag vill att ditt liv ska kännas riktare än att du bara gör "måsten" och "nödvändiga saker" när du har fritid!! <3

      Radera
  2. Grattis till snart ettårig förlovningsdag! Vad köpte du för present till Emil? Hur ska ni fira förlovningsdagen?

    Jag går helst promenader när jag är själv! Eller bakar/lagar mat. Att kunna härja runt i köket utan att ha brådska och utan att någon annan stör är en sådan frihetskänsla för mig. Älskar att lägga ner mycket tid på alla moment och att kunna lyssna på musik och poddar under tiden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köpte en ny fluga och näsduk till hans nya kostym, som vi ska ha på nästa bröllop vi ska på1 (Göteborg, i oktober!).

      Ååh, det låter SÅ du, Louice. Att verkligen kunna göra saker i din takt. Det låter så harmoniskt 🥰

      Radera
  3. Åh, låter som att det blev helt mitt-i-prick-egentid för dig? Får en så lugn känsla av inlägget <3

    Jag är ju själv mest hela tiden när jag är hemma, och märker kanske inte alltid det behovet så mkt förutom när jag väl är tex hos familjen flera dagar i sträck. Då märker jag ju att det finns grejer jag liksom inte får gjort och som jag saknar. Som att prata i telefon, gå på promenad, fota, lyssna på musik, stretcha... Det är nog sakerna jag saknar mest när jag inte får egentid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja, jag är rätt dålig på att ta mig den men det är nog precis det jag behöver oftast.

      Vilka viktiga aktiviteter! och vad jag tror många avundas att du kan ge det till dig nästan utan svårigheter. Det är rätt fint. Jag saknar den tiden ibland också. när jag bodde i Paris och också hade samma tillgång till egentid som du har. 🤗

      Radera
  4. Skrev en kommentar men den kom inte fram tror jag så skriver en till. För det första- lyckan nör man såg att ett x antal olästa inlägg fanns! Så glad att du hittat tillbaka till blogglusten lite grann.

    När jag är själv och utan förpliktelser så kan jag ta en lång promenad (dock inte där jag bor nu, tröttaste promenadstaden), lyssna på podcast och rita, prata med syster eller mamma, stretcha eller köra en pilates video, eller bara netflix/Youtube.

    Nu när båda barnen ska börja förskolan (yngsta blir 3 i år) så ska jag försöka ta lite av pluggtiden till egentid efter 4 år med barn hemma. Blir spännande att se om jag hittar någon ny syssla haha.

    SvaraRadera
  5. Aw, tack för att du tar dig tiden!! Hatar sånt, vet ju hur omständligt det är att behöva skriva om igen... Och vad glad jag är att du hittat hit igen! ❤️

    Gud så spännande! Du måste hålla mig uppdaterad, så jag får höra om du hittar något nytt intresse 😀

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)