Lösenord

söndag, augusti 11, 2019

Charkbricka med Christer och Johanna

I lördags skulle jag och Emil få finbesök från södra delarna av Stockholm - nämligen av Christer och Johanna! Det blev ett välbehövligt positivt avbrott i ett frustrerat och effektlöst borrande i betongvägg (vi håller på att sätta upp kattmöbler där väggen tyvärr vägrar samarbeta)... Och vi åkte iväg för finlunch på Rökeriet.

Vanligtvis sitter vi ute på den fina uteserveringen, men i och med att det regnade (och skulle regna hela dagen) så fick vi plats på deras övervåning. Har aldrig suttit där förut.


I sista stund gjorde jag en spontanförändring i mitt val av beställning och tog en räksallad. Voilà!


Emil tog varmrökt lax, Christer röding och Johanna stekt strömming.


När vi ätit klart gick vi, mätta och belåtna, tillbaka till bilen. Regnet hade lättat aningen men förväntades snart återkomma.


Vi åkte förbi ICA och handlade till kvällen, och sedan hem till oss. Jag drog igång en omgång av Land och Stad (som de visst kallar den - jag kallar den kort och gott för bokstavsleken). Vi satt i olika hörn av vardagsrummet och stresskrev olika kategorier på en begynnande bokstav. Christer ser butter ut, men det är bara för att han RÅ-förlorar. Hehehe.


"Du Emil, visst vill du baka dina kakor?" hade Christer sagt lömskt bara timmarna innan. "Jooorå, det kan jag väl..." svarade Emil tillmötesgående. WIN-WIN för allihopa!!!!


Emil-kakor 


Men innan kakor var det dags för middag/kvällsmål. Vi hade kommit överens om en gemensam favorit för oss alla fyra: charkbricka! (tänk att för ett år sedan så åt vi inte charkbricka alls, och nu är det en regelbunden lyxgrej vi gör? Älskar't!).


Ostar i form av prima donna (min favorit), rökt cheddar (Emils favorit), vällagrad gouda (från Nederländerna) och så en vitlöksfärskost som Christer blivit förtjust i. Av charket tog vi tryffelsalami, tomat- och basilika-salami, serrano-skinka samt salamichips.


Och tuc och digestive! Samt philadelphia med smak av karamelliserad lök. 

Vi satt länge och åt och plockade, samt lekte frågeleken (som jag älskar att leka under middagar). Vi turas om att ställa helt slumpmässiga frågor till varandra. Samtalsämnena både breddades och fördjupades och det blev en fruktansvärt trevlig stund. Min favoritstund på hela dagen!


Efter maten slog vi oss ned i soffan med matkoma, plockade fram kakorna och satte på filmen Jumanji 2. Scrollade på mobilerna och småsnackade vartefter. Drack massor av pepsi max - vi förbrukade tre flaskor under hela dagen. Livskvalitet på hög nivå! (Apropå det: vad är livskvalitet för er?)

När filmen var över fortsatte vi strötitta på serier fram till dess att klockan blev över midnatt. Då sällskapet var trött så bäddade vi i gästrummet och sedan kramade vi alla varandra godnatt.

Emil och jag gick och lade oss i sängen och skedade, och jag kände mig så lycklig och nöjd med dagen. Jag är så tacksam att ha så fina vänner, en så fin partner och så bra möjligheter att få umgås med dem allihopa.

(Nu fattas bara att få upp klösträdshelvetet på den jävla betongväggen).

4 kommentarer :

  1. Haha, när jag skulle ange lösenordet för bloggen råkade jag trycka på emojis och i bara farten hade jag råkat trycka in typ 60 procent av lösenordet i form av olika emojis!

    Så mysigt att läsa om er dag! Riktigt mysigt uppe på övervåningen också, kanske fördelen med att det regnar ibland, att man får upptäcka insidan?

    Min livskvalitet är nog flera saker, men ofta matrelaterade. Tex att äta ute, i vårt fall ofta på den lokala food courten. Att köpa mat när man mellanlandar på flygplatser istället för att ha med sig mackor. Att köpa en massa bra lösgodis. Att gå på bio och köpa godis med sig dit... sådana dör saker som egentligen är för dyra men som man ibland gör och bara känner *unnandet* i hela kroppen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, snacka om att vara disträ x'D

      Jo, men så är det ju! Byggnaden är över 100 år gammal och liksom LUTAR, så det var lite häftigt bara det.

      Jag håller verkligen med dig, det mesta för mig i livskvalitet går via smaklökarna. Kall dryck, god mat, något man *unnar* sig. Som att typ köpa en kall burk läsk på ICA under sin promenad fastän det är svindyrt jämfört med storpack på flaska :P

      Radera
  2. Alltså du ska få höra min misslyckade charkvarors från i fredags! Vi bestämde att vi skulle köra all in plocknings i fredags med kidsen. Medan vi stod i charken erbjöd personalen oss att smaka en typ lufttorkad skinka. Svingas. Så vi sa att ja men vi kan ta några skivor. Förundrades när vi betalde hur vi lyckades handla en middag för 800kronor (!!!) men sa att okej vi får njuta. När vi plockade upp o förberedda insåg Sebbe misstaget. Skinkan hade de slagit in fel pris för 1999kr/kilot och 8 skivor kostade 164kr. Dödens. Dagen efter gick jag tillbaka med kvitto och pappersomslag och sa att det blivit fel igår. Eh icke. Han spontansålde oss en skinka för 2000kr kilot. Jag blev så paff så jag knappt blev arg. Bara chockad. Så fräckt att intekläcka ur sig det när vi fick smakprovet!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men WOW?! NÄE? Det där är ju skandal, helt sjukt?! Det bör en ju till och med klaga för butikschefen om... blir helt chockad, haha... Alltså VA får man göra så?!?!

      Nästan liknande hände oss, fastän det faktiskt var ett missförstånd. Vi stod i butiken och valde charkisar, och sedan ser jag på ett paket att det står "499kr/kg Chiantisalami" och jag frågar de andra som beställer vad de valt för lyxsalami... Visade sig att han i disken tryckt på fel och det skulle vara tomat- och basilikasalami för 249kr/kg, vilket är halva priset!!

      Men jösses. 2000kr/kg... Smakade det därefter, då???

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)