Jag hade även köpt ett paket tagliatelle med smak av vit tryffel.
Jag måste medge att jag var lite skeptisk inför pastan. Den hade varit ett impulsköp i en "tryffelbutik" där priserna var skyhöga. Förstå att jag betalade 10€ för 250g torkad pasta? Jag blev ju rånad.
MEN.... För att hålla kvar lite i Italien-känslan så beslutade vi oss för att testa den redan dagen efter hemkomst. Jag kokade upp lagom för två portioner, tillsatte lite smör och sedan provsmakade vi.
och dra på trissor om den inte både LUKTADE starkt av tryffel, och smakade av det? Jag blev mäkta imponerad!
Efter att vi kryddat lite extra med parmesanost, en liten skvätt tryffelolja och tryffelsaltet (tack Evi än en gång!), så var det som en smakbomb i munnen. Wow. Kändes nästan (nästan!!!) värt 10€.
Efteråt diskade Emil (som han alltid gör) och jag satt och scrollade på mobilen och smygfotade honom.
Sedan tittade vi ikapp PH i vår älskade soffa, drack te och åt kvällsmål.
Åh! Men alltså, måste ju bara väga upp det här med priset för pastan! Ni betalade ju 700-någonting för en lunch på plats i Bergamo, vad är väl då 100 kr för två middagar av lyxsmakkvalitet på hemmaplan?
SvaraRadera… Nu fick du mig att må bättre!! <3
RaderaJävlarrrrrr vad dyr pasta haha! Tur att den levde upp till vad den skulle iaf!
SvaraRaderaHaha, pastan i sig kostade bara 230 kr/pasta, men det var vattnet, desserten, drickan som kostade... :P
Radera