Lösenord

måndag, oktober 01, 2018

Misty gillar inte pepsi max

I söndags hade Teneriffa-gänget (jag, Emil, Fredde, Malin och Oscar) planerat att återförenas. Däremot bor de ju lite mer än en timme ifrån, så vi tre från Nyköping tog bilen in mot hufvudstaden. Vi packade in en Fredde (som var bakis från gårdagens festande) i baksätet och tutade iväg.


Vi hade bestämt att träffas på Pizza Hut - vår allas last. Det mest fantastiskt finflottiga pizzastället som finns. Fredde och Emil cirkulerade på parkeringsplatsen medan vi väntade in det nalkande sällskapet.


Pizza Hut har dessutom förnyat sin meny, och nu lagt till flertalet vegetariska/veganska alternativ! Jag såg fram emot att se vad de hade för nytt att erbjuda.

Precis som tidigare så tog jag och Emil en stor pizza att dela på, med ostfyllda kanter. Jag tog en som hette Little Italy - mozzarella, parmesan, proscuitto, soltorkade tomater, ruccola och basilika, medan Emil tog Bombay Showdown - en (enligt mig) mardrömskombination med mango-curry-marinerad kyckling, banan och paprika.


Fredde gömde sig bakom sin luva (det här blev hans frukost).


Och Malin och Oscar hade precis lämnat sin nya kattunge hemma för första gången. Äntligen hade Oscar gått med på att skaffa katt, och Malin var så glad! När den nedre bilden togs satt vi och diskuterade namn, och de berättade att de just kommit på vad katten ska heta...


... Misty!


Misty är en liten bengalisk kattunge som sover i princip hela dagarna men är extremt lättskrämd. Det blir ju så när en är liten och precis fått flytta till ett nytt hem. Hon låg dock för det mesta snällt och sussade, förutom när Malin gjorde det stora misstaget att öppna upp en kolsyrad pepsi max-flaska. Fräset från kolsyran när korken öppnades fick Misty att rygga tillbaka och fräsa förskräckt tillbaka mot flaskan.

När Misty lugnade ned sig slog vi oss ned och spelade Munchkin!


Det gick bra för mig till en början.


Sedan gick det dåligt och Oscar vann.
Emil var sur för att ingen läst reglerna rätt och att Oscar/Fredde spelat enligt felaktiga regler genom hela spelet (Emil hade vunnit annars). Men det höll inte i så länge - samtidigt hann vi äta upp en hel påse Polly Vinter (den nya sorten!), Tutti Frutti Sour och Tutti Frutti Rings.

Vi sade adjö till ena halvan av Teneriffa-gänget och Emil körde hem oss, och jag fick återförenas med min myshörna i soffan. Så såg den söndagen ut.

4 kommentarer :

  1. Åh vad gullig var Misty! Och stackars Emil som inte vann. Har aldrig spelat just Munchkin (men jag önskar jag lär mig den nån gång för den verkar jätte kul) men en gång köpte en kompis till mig Game of thrones spelet och den hade såpass svåra regler att varje gång vi spelade den ( jag har spelat den kanske 4/5 gånger) kom vi på att vi spelade fel och att vi t.ex. glömde någon regel eller fattade inte nånting.
    //U.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas också du får chansen, för det är riktigt riktigt roligt! ... Hahaha, men det låter som att det är lite i samma stuk som GoT-spelet :P Att saker ska vara så komplicerade gör det ju extra knepigt, men också lite extra kul, tycker jag.

      Radera
  2. De flesta katter verkar bli rädda för kolsyran när läskflaskor öppnas, även vuxna katter som min, äkta #ilandsproblem när en är Pepsi Max galna som du & jag kan jag tala om! :D Min katt vet att det är flaskan som låter & har hört det så många gånger men han reagerar alltid på det varje gång ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, är det så? Mina tidigare katter har aldrig reagerat på det :O Så jag var helt ovan. Trodde i så fall att det var en kattunge-grej. Men spännande att göra att det även gäller för dig!
      Hahaha, du och jag är verkligen Pepsi Max-tokar <3

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)