Lösenord

lördag, september 29, 2018

Glassrecension: Breyers delights Salted Caramel Cake

När jag fick syn på instagram att denna nyhet tagit sig till Sverige, så bussade jag Emil att åka till affären och leta upp den. Han hittade den med lätthet, och nu har den legat och gottat sig i frysen fram till igår kväll, när jag äntligen fick möjligheten att besmaka den...

Breyers delights Salted Caramel Cake
Karamellgräddglass med sockerkaksbitar av saltad karamell hög proteinhalt och lägre sockerhalt



Smak: 6/10
Första tuggan blir jag positivt överraskad. Men åh! Den är ju faktiskt riktigt god. Jag som är van vid smaken av sötningsmedel (i och med min konsumtion av pepsi max samt suketter i te) tycker om smaken (Emil rynkade mest på näsan). Karamellsmaken finns definitivt där, om än lite mattare (i och med sötningsmedlet) och inte lika skarp som vanlig saltad karamell. Kakbitarna är goda, men känns i konsistensen som en blandning mellan svampig sockerkaka och skumgummi. Bitarna var ingen fullpott, alltså.

Utseende: 2/5
Ser krämig ut från första anblick - inte alls lika hård och pressad som tidigare breyers-glassar. Att man dessutom ser ett par kakbitar är ett plus!

Tillgänglighet: 2/5
Hittills bara sett den på Citygross.

Upplevelse: 6/10
Som sagt så blev jag glatt överraskad när jag började gräva ned i burken. Konsistensen är krämig - inte hård som exempelvis chokladglassen kan vara. Smaken är god - till en början. Jag märkte att ju djupare ned i burken jag kom, desto mer tröttnade jag på smaken och sista halvan av burken åt jag bara "för att bli av med den". Då var jag nöjd på smaken, men inte nöjd på glass. Tror det som är risken med många produkter sötade med artificiella sötningsmedel - i liten mängd smakar det oklanderligt, men i för hög dos så tappar det sin charm och blir lite *för* mycket.


Totalt: 17/30

2 kommentarer :

  1. Vad kul med en recension! Har inte riktigt förstått poängen med de där proteinglassarna high/low det ena, utan tillsatt det andra. Är det protein jag vill ha känns det mer rationellt att äta lite skinka, ett ägg eller (en favorit hos mig) nylagad kycklingfilé direkt från gaffel :). Så kan man ta e god ""riktig" glass efteråt. Hey, jag kanske är alltför konservativ när det kommer till de här nymodigheterna. (...men jag svär... sia ägglikör och romrussin är inte mina favoriter så helt mosig r jag ju inte... :D ) Nej, sluttramsat, det är väl bra om det finns ngt för alla?
    Har du något kafébesök att recensera framöver kanske??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Jag kan verkligen förstå din poäng i det. Sanningen är dock att jag oftast är mer sugen på glass än ägg/skinka, och det gör att jag sällan får i mig nog protein på en dag.. :P Och då om jag lyckas bli sugen på glass kan jag äta denna och VIPS har jag lite mer protein i kroppen. Inte för jag vet hur stor skillnad det egentligen gör...
      Men sedan måste man ju komplettera med god "riktig" glass varannan gång, så det känns rättvist, haha!

      Du får mig att skratta gott, Ingrid!... Tyvärr finns det inte så många caféer här i Nyköping att recensera :( Det är mest Espresso House/George's Coffee House, och det är ju svintråkigt att recensera en kedja...

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)