Lösenord

onsdag, september 12, 2018

Arbetsrutiner i uppstart

Tjenamors! Tiden rullar på, en går och röstar, det blir måndag igen och en ny arbetsvecka på det splitternya jobbet drar igång igen.

Jag tänkte ta och berätta lite om hur mina arbetsrutiner på BHV kommer att se ut. Som till exempel den här måndagen. Varannan måndag kommer jag att ta min ryggsäck och min arbetslaptop på axeln och istället för att gå mot lasarettet (där jag har mitt kontor) - så kommer jag att gå mot busstationen.


Vägen till busstationen är rätt vacker höstetid.


När jag har klivit på bussen kommer jag sitta där, halvsussandes i 1½ timme, för att sedan anlända till Eskilstuna. Där har BHV sitt huvudkontor, och där träffas alla medarbetare för konferenser och möten varannan måndag.


Vi har mentorsmöte, behandlingskonferens, enhetsmöten samt psykologträffar inom verksamheten.

En tisdag i månaden har vi även extern handledning på huvudkontoret, där vi får dra våra svåraste fall och få rådgivning av en långt erfaren psykolog och familjeterapeut.

Rätt mysigt att få sitta på en buss någon timme på morgonen då och då. Liksom rensa tankarna, lyssna på musik/podcasts, titta på stora vida landskap som susar förbi genom fönstret....


Resterande tid kommer jag för det mesta sitta på lasarettet i Nyköping, på mitt kontor. Här kommer jag ha besök avseende graviditetsdepression, förlossningsrädsla, postpartumdepression, föräldrastöd samt utvecklingsbedömningar. 

En halvdag i månaden är det konsultation, där det är jag som står som konsult inför en grupp på 6-8 BVC/MVC-sköterskor. Jag skall leda två grupper till hösten, utplacerade på måndag eftermiddag och torsdag förmiddag, var fjärde vecka.


Det ska bli spännande, det här. Min första konsultationsgrupp har jag redan på torsdag. Helt själv. Bara jag. Experten. Bland alla barnsköterskor. Nervös?.... Kanske.

4 kommentarer :

  1. Nyköping verkar vara så vackert! Har aldrig varit där, men det ser så fint ut på dina bilder.

    Spännande också att stå som konsult förresten! Jag förstår att du är nervös dock, det är lite läskigt att kastas ut i nya arbetsuppgifter... Personligen får jag alltid en overklighetskänsla när folk vänder sig till mig för diverse arbetsuppgifter, det är liksom svårt att greppa att "lilla jag" är vuxen och besitter kompetens som inte alla andra har. Haha. Det lät kanske knäppt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har verkligen sina stunder! Andra delar är tråkiga och trista, men vid vattnet kan det vara lamslagande vackert!!

      Haha, det låter inte ALLS knäppt! Jag känner precis som du, i 90% av fallen. Helt sjukt att lilla jag ska kunna saker som du inte kan? Helt sjukt att du frågar, och HAR TILLTRO till mitt svar? Helt sjukt.

      Radera
  2. Åh förstår att du är nervös. Jag tror det kommer att gå jättebra. Av det lilla vi ser av ditt arbete (men desto mer av din vardag) verkar du så klok och insiktsfull och otroligt proffsig på ditt jobb. Du fixar det! Hejar på dig!

    SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)