Lösenord

lördag, augusti 11, 2018

Raclette med tryffeltema

... Och bara dagen efter, så slog vi på stort och dukade upp för raclette! Ja, Emil har pratat om det i mer än en vecka nu, att han har varit sugen på att göra raclette. Det är ju egentligen en höst/vintermåltid eftersom den är så varm och mättar så pass som den gör, men den är ändå minst lika god.

Vi dukade upp med mitt nybakta surdegsbröd, färsk basilika, pepparsalami, prosciutto, tryffelsalami, tryffelsalt samt en rejäl bit vällagrad gouda. 


Alltså ost. Jag hade tyckt livet vore rätt meningslöst om jag inte fick äta ost.




Tryffel, dessutom, blev bordets hedersgäst! Ni som hängt med har säkert märkt att tryffel är en av de saker jag blivit frälst av (tillsammans med mango), och är helt besatt av. Nu hade jag hittat den dyraste jädra salamin i butiken, och köpte en liten boll med sommartryffelsalami, inrullad i flingsalt och parmigiano-reggiano. Detta tillsammans med tryffelsaltet som underbara Evelina stickat till mig från södra Sverige, och middagen blev så himla lyxig!

När vi satt där och smaskade, så försökte jag komma på vad på bordet som var min favorit... Tryffelsalamin var delikat, surdegsbrödet fantastiskt, SMÄLT OST.... Det gick helt enkelt inte att välja, för var och en av delarna i raclette är goda - både var för sig och tillsammans.


2 kommentarer :

  1. Ååh det låter helt ljuvligt! Jag har alltid undrat hur smakar tryffel. Vad är det för speciellt med det?
    //U.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det är JÄTTESVÅRT att förklara. Det smakar liksom lite rökigt men ändå milt och så mycket mycket umami. Så mycket umami som det går, typ!! Jag gillar inte ens tryffel första gången jag smakade det, för det smakar så speciellt. Men det är en vanesmak, och när man väl gillar den så ÄLSKAR man den. Alltså, så är det verkligen. Du borde prova om du har möjlighet!!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)