Lösenord

onsdag, augusti 08, 2018

Barcelona: Dag 2, "36 grader, känns som 38"

Andra dagen vaknade vi upp vid 9-tiden, kände på våra svettklädda ryggar och satte oss upp i sängen. "Ska vi dra eller?" sade egentligen världens mest morgontrötta syster, som redan vid denna tid kände att det var dags att ta sig ur det kvävande varma hostel-rummet.


Vi bestämde oss på två röda att dagens första destination var stranden. Bad. Svalka. Ja! 

På vägen dit tänkte vi leta reda på frukost, och jag hade bara ett sug: Mango. Men konstigt nog var alla fruktstånd som under gårdagen vällt ut över gatorna som bortblåsta. En timmes promenerande gick, utan frukt i syne. Efter en och en halv timme hade vi kommit ned till strandavenyn.


Stranden! Åh! Hej! Jag som är en badkruka har aldrig varit lyckligare över vatten.


Vi slog oss ned på lagom avstånd från havet, och placerade ut våra handdukar i storlek mindre på sandstranden.


Vi gick ned, doppade fötterna, vaderna, låren. "Iiiih, vad kallt det är", säger Nathalie, och jag håller till viss del med.
Med "36 känns som 38" var det en stor kontrast. Men när en väl hoppade i, så var det den skönaste svalka ni kan tänka er! Aaaah.. Bara låg och flöt ett tag med bakhuvudet vilandes under vattenytan. Försökte tillgodose mig svalkan likt en kamel sparar på vatten.

Men ingen frukost hade vi fått i oss och nu när värmen lättade återkom aptiten. Vi skyndade oss till närmaste strandrestaurang och slog oss ned.


"Men kom igen, se naturlig ut!" brummar syster barskt. Då fick hon mig att skratta.


Alltså, jag är ju inte förtjust i spansk mat. Jag har svårt för mycket chili/paprika, skaldjur är helt okej, kyckling mindre okej, ris inte alls gott och ja... Då är kanske inte Spanien mitt matland #1. Nattis var dock pepp på paella, och övertalade mig om att vi skulle dela på en. Jag gick med på det med premissen att hon cashade ut, och med förvarningen att jag antagligen inte skulle äta halva.


Men som jag gissade: den var inte min favorit. Jag åt lite olika sorters musslor och några räkor, smakade på risen och.. mjä. Nä tack.

Vi fortsatte dock vår promenad hem, och ramlade över en butik som hade - hör och häpna: MANGO!


Var MYCKET nyfiken på hur mango i Spanien skulle smaka. Men... Ja. Det smakade mango. Alltså gott. Men inget extra gott (vad hade jag ens tagit mig till om mango kan smaka extra gott?!).

Vi gick tillbaka till hostelet (det tog 1½ timme tillbaka med, i pressande solsken), duschade av oss och lade oss sedan halvnakna i sängen. Jag snodde en extra fläkt från allrummet (ssssh!) och vi stoppade frysen full med uppdruckna colaflaskor med vatten. Förberedelse inför natten som komma skulle.

Dessutom fick jag video-prata en halvtimme med Emil i telefon.




Nu var vi tvungna att röra på oss igen. Varsågoda, nedan ser ni en sjukt osmickrande grodan-boll-bild på mig när syrran och jag är på väg till den där kända kataloniska kyrkan.


Fanns riktigt fina hus. Förstår ni vad jag menar med Paris-vibbar här? Fast mer färggrant, bara.


En halvtimme senare stod vi här. På baksidan till basilikan Sagrada Família


Aldrig sett ett kyrka på det här viset förr. Så jädra cool? Och byggd på ett sätt som.. Ja... Originellt!


Ovan skådar ni först baksidan till vänster och framsidan till höger. När vi kom närmare fick vi se alla intrikata detaljer.


Som tur var hade vi förbokat biljetter och kunde såldes slinka in direkt vid 16:15, som vi bokat. När vi kom in möttes vi av detta:

*låter bilderna tala för sig själva*










Ljuset inne i kyrkan var A-MAZE-ING. och pelarna, dekorationerna, asymmetrin liksom symmetrin, glasfönstrena och ... åh, så vackert det var. Definitivt värt ett besök!

Vi gick hem, helt utslagna av värmen och lade oss återigen raklånga i sängen. Scrolltummen fick jobba i goda två timmar innan vi orkade göra ett knop. Middag! Vi hade kommit överens om innan att de riktigt spanska rätterna var 1) paella () och 2) tapas. Jag fick därför äran att googla upp ett tapas-ställe "SÅ NÄRA HOSTELET SOM DET BARA GÅR".

Ja, det fattade jag ju. Vi hade ju trots allt redan gått 32k steg, tillika 4,5 timmar, tillika 2 mil denna dag, i "36 känns som 38"!!!!!!

Jag hittade ett ställe 3 minuter (250 meter) från oss. Vi gick dit vid 19 när spanjorerna fortfarande inte hunnit bli hungriga.


Det första Nattis sade när vi klev in var "vilket fancy ställe du valt!!!". Och jo, det var det verkligen. Läderfåtöljer, soffor, maritimt tema i marinblått, guld och vitt, kypare med uniform, levande ljus och en stor blänkande bar på insidan.

Vi beställde fem rätter; panerad grön peppar, lufttorkad iberico-skinka, toast med tomatröra och tapenad, friterad calamari med aioli samt räkomelett.


Jag tyckte (nästan) allt var gott! Förutom den gröna pepparn. Jag gillar ju inte paprika sådär alls. Men bläskfiskringarna, skinkan, omeletten och brödet var såklart win!

På vägen hem ville Nattis ha dessert från närliggande McDonald's, och köpte en mjukglass med extra chokladsås. Klockan var här över 21, men ser ut som att den är mitt på blanka dagen.


Själv köpte jag färska hallon för 40 kronor (letade innerligt efter annorlunda smaker B&J's, men hittade inget). På tal om det - någon som äter de veganska glassarna och vill bidra till min glasslocks-vägg???

Sen gick vi hem och hade en helvetesnatt. Det var så varmt att jag inte kunde somna förrän vid 05, och vaknade vid 07:30. Detta trots två fläktar och isflaskor över handleder, fotleder och vid halsen. När morgonen kom var jag glad att natten var över.

6 kommentarer :

  1. Det är så roligt att få "hänga med" på dina resor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vad härligt att du tycker det! :D

      Radera
  2. Supermysiga bilder från resan! Så lika du och din syster är! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tycker du??? Fick ingen som trodde vi var systrar på resan, alla trodde vi var vänner :O

      Radera
    2. Ja jättelika! Tycker ni har liknande näsa, ansiktsform och mun! :)

      Radera
    3. Haha, så spännande..! Ansiktsformen kan jag definitivt hålla med om dock! Små fyrkantig-runda huvuden, haha!

      Radera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)