Lösenord

onsdag, juli 18, 2018

"HEJ HEJ! Vad nakna ni är!"

Lördag vaknade vi upp så fort klockan ringde kring klockan kl 8, för vi skulle iväg på roadtrip! Vi ville gärna ut vägarna så fort som möjligt för att komma fram och ta vara på vår semester, så lite innan kl. 9 stod vi klarpackade och pussandes i hallen.


Fredde stod redo utanför, och in i hans bil pressade vi in en madrass (vi skulle alla tre sova i bilen minst en natt), kuddar och täcken, våra ryggsäckar, filtar, badmintonset och filtar.


Vi reste iväg ett par timmar, köpte frukost på vägen (drickyoghurt, risifrutti och glass) och hamnade sedan på Värnamostranden i Motala. Det är där vi var en vecka förra året, gänget var där sommaren innan dess (innan jag kom in  bilden) och Emil med sin familj året innan det.


Klockan var runt 11 och stranden var rätt öde. 


Det var trots detta väldigt varmt allaredan, så vi lade oss på stranden och solade ett tag. 


Efter en timme eller så blev Fredde rastlös. Det är som att Fredde är Skalman, fast att istället för en mat- och sovklocka så har han en aktivitets-klocka. Den ringer minst en gång i timmen och orsakar fruktansvärda fysiska symtom i form av ryckningar i fötter och händer, klappningar på benen och utrop som "Men alltså! Vad ska vi göra????". 


Denna gång blev lösningen att åka in till hamnen. Både jag och Emil fotade Fredde.


Vi var lite sugna på något, så vi slog oss ned vid Våffelboden och grabbarna beställde grubb.


Fredde tog pannkakor med jordgubbar och grädde, Emil tog amerikanska pannkakor med blåbär, lönnsirap, glass och grädde. 


Enligt deras omdöme var det bara "okej". Jag var mer sugen på glass och satsade på två kulor i boden bredvid. Götlunda glass!


Kan säga såhär: Götlumda glass är definitivt mer än "okej".. Götlunda glass är MMMM! Jag tog mina två favoritsmaker: Romrussin och deras specialitet: Whisky. (Hur lustigt är det att en nykterists favoritsmaker är alkoholbaserade???)

Efteråt rullade vi tillbaka in till stranden igen, där det hade blivit fullt med folk! Alla låg och solade, badade i det långgrunda vattnet, åt snacks, pratade och löste diverse strandlitteratur.


Det blev snabbt så varmt att vi gick och lade oss ovanför stranden, på gräset, i skuggan. Jag riktigt njöt. Det var nog dagens höjdpunkt: Att ligga i Emils knä och blunda och bara njuta av sommarvärmen, ljuset, dofterna och ljuden från glada semesterbadare. Emil var dessutom så mysig. Smekte mig över håret och viskade hur mycket han älskade mig.


Vid 16:30-tiden var vi hungriga igen. Emil fick välja ställe, och valde en favorit från förra året. Vi gick till Vätterhall, som ligger precis vid stranden.


Vi tog samma som förra året. Oxfilé som kommer ut på en het stekhäll, som en får steka själv till prefererad stekgrad. Detta serverat med klyftpotatis (jag bytte ut mot toast), coleslaw, grönsaker och bearnaisesås.


Vi åt, det var helt okej-gott faktiskt. Men vi var sugna på godis, så vi började ta en promenad in mot ICA Maxi, som menades ta 40 minuter (enligt google maps). Det vi inte hade räknat med var den förödande värmen, som gjorde att vi nästan höll på att ånga bort på vägen. Till slut gav killarna upp och drog av sig t-shirtsen (för att inte svettas dem blöta) och gick längs gatan.

Jag vek mig av skratt efter att en liten flicka cyklade förbi, kanske 6 år gammal, plingar på sin lilla klocka och tjuter glatt: "HEJ HEJ!.... VAD NAKNA NI ÄR!" och cyklar sedan bekymmersfritt vidare. Grabbarna tittade på varandra och jag kunde inte hejda det våldsamma garv som helt tog över min kropp.


Hur som haver kom vi fram till ICA till slut, samt en godisbutik lite längre bort. Vi fick både kall dricka och godis enligt preferens.

Väl tillbaka vid stranden så lade vi oss på gräset igen, tittade på när solnedgången gick ned, lyssnade på musik och åt godis. Fredde somnade på sin filt, innan hans aktivitetsklocka ringde helt plötsligt och han och jag började spela badminton. 


Därefter ville Fredde spela minigolf (ni kanske kan se framför er hur Fredde är den drivande i gruppen som alltid vill hitta på saker, och jag och Emil bara hänger på men egentligen bara är så nöjda med att vara i stunden??).  Jag valde att bara titta på, då jag själv inte alls var sugen på att spela. Men det är en rätt härlig bana! Min favorit är bana nummer 11, som har ett Eiffeltorn i sig.


Trots att Emil ser vansinnigt nöjd ut och Fredde likvärdigt förfärad på bilderna, så vann Fredde otvivelaktigt matchen. Det betydde att Emil skulle bjuda Fredde på ett spel på Liseberg kommande måndag.


Nu var klockan så pass mycket så att vi tänkte börja boa oss för natten. Vi åkte in på en tom parkering i en skogsdunge, där det enbart stod en parkerad lastbil.

Vi bäddade fram madrass och kuddar, klädde bilen med filtar (för att skydda oss från morgonsolen gryningen därpå) och plockade fram godis och chips. Sedan låg vi alla tre på rad och tittade på youtube på Emils mobiltelefon.


Vid 23-tiden släckte vi och försökte sova. Det fanns flertalet mindre hinder för denna process: värme, mygg och fnissiga grabbar bredvid varandra i bilen som gnuggade rumporna mot varandra.

SEDAN SKA NI HÖRA....

En så skum grej hände mitt i natten! När vi alla låg där och försökte somna, så såg vi ett par billyktor, och hörde hur en bil svängde in precis bredvid oss. Bär i minnet att detta var en stor parkering med mycket plats, men bilen valde att ställa sig precis vid oss. Lite småobekvämt hörde vi hur en person klev ur bilen och började packa och stuva om i sin bil.

Plötsligt kom en till bil, och körde upp bakom oss. Vii hörde från utanför bilen hur de tilltalade mannen i bilen bredvid."Hej, det är Polisen. Vi har fått lite samtal om att du har betett dig lite underligt." Mannen bedyrade att han bara försökte sova i bilen, och att han inte alls hade något ohederligt för sig. "Har du legitimation?" frågade Polisen. "Vadå, behöver man det för att sova i bilen?" kontrade mannen.

"Hör det här sällskapet till dig?" frågade Polisen honom, och Emil pep från vårt håll: "Nej, vi ska bara sova! Vi är ett eget sällskap!"

Polisen återgick till att fokusera på mannen. "Har du tagit något?" frågade Polisen.
"Nej."
"Du verkar lite påverkad?"
"Nej, jag har diabetes. Jag har tagit insulin bara."

"Jag har en liten känning om att allt inte står rätt till här..." sade Polisen innan de ändock lämnade platsen, och oss, ensamma med bilen bredvid. När de hade åkt var mannen tyst ett tag. Sedan efter en timme började han röra sig och stuva om i bilen igen. Vi såg ingenting, men hörde att han flyttade saker i sin bil.

Emil låg helt stel och vägrade försöka sova. Jag försökte lugna honom och viskade att mannen uppenbarligen inte hade något intresse av oss - hur skum han än verkade, och att vi borde försöka somna. Emil vägrade. Han ville vara vaken om något skulle hända.

Mannen tystnade igen någon timme, men vid 03 så började han röra sig igen och helt plötsligt körde han därifrån. Klockan tre på natten. Hur skumt?!

Äntligen kunde Emil slappna av, och inte långt därefter sov vi alla tre. Att jag sedan vaknade klockan 07 av solens strålar och en ny dag - det är en annan femma...

Äventyret fortsätter!

4 kommentarer :

 1. Ojojoj vilket inlägg! Så innehållsrikt!
  Först och främst - vilken härlig daaaag :D
  Angående dina favoritsmaker på glass... har du någon gång testat att dricka sprit? Alltså whisky då till exempel?
  OCH sista, wow vad läskigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst?! Fick in hela spektrumet med äventyr, romantik, god mat, överrasknignsmoment och chill i ett och samma inlägg! Som en realityserie, haha!

   Jag har smakat whisky på läpparna men det börjar direkt bara bränna i mun och hals :( Min kropp klarar inte av det alls..!

   Nä, vi fick aldrig veta heller vad den skumma mannen höll på med :O

   Radera
 2. Så härligt att få ta del av alla era äventyr!

  SvaraRadera

Tack, nu gör du mig glad!

(Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Vill du ha svar, så skriv gärna emailadress här!)